Boete na flinke werkzaamheden aan auto’s op openbare weg Wiekslag Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Op de Wiekslag zagen handhavers zaterdagmiddag dat een man aan het sleutelen was aan meerdere voertuigen. Eén voertuig was dusdanig gedemonteerd dat er geen sprake meer was van eenvoudig onderhoud als het verwisselen van een band of ruitenwisser. Er vonden dusdanige werkzaamheden aan het voertuig plaats dit in een daarvoor bedoelde ruimte of een garagebedrijf had moeten gebeuren. Op de openbare weg is dit niet toegestaan. Er zijn behoorlijke milieueisen voor garages om dergelijk onderhoud aan voertuigen uit te mogen voeren ter voorkoming van schade voor het milieu en omdat het hinderlijke en overlastgevende situaties voor andere oplevert. In dit geval lagen veel onderdelen los rondom en onder de auto waaronder delen van de uitlaat, motor en wielophangingen. Ook lagen er druppels vloeistof onder de auto op straat.

De man kreeg in dit geval een boete van € 230,- voor het gebruiken van de openbare weg anders dan waar deze voor bedoeld is. Het scheelde niet veel of er was proces-verbaal opgemaakt voor het verrichten van handelingen aan een voertuig waardoor de bodem kan worden verontreinigd of aangetast. Daarop staat een boete van € 460,-. De gemeente kan in het kader van milieuverontreiniging ook bestuursrechtelijke maatregelen nemen. Bij milieuverontreiniging kan bijvoorbeeld een voertuig afgevoerd worden om de verontreiniging te stoppen of de gemeente neemte maatregelen om alles op te laten ruimen. Ook die kosten worden dan verhaald op de overtreder.

- Advertisement -

Foto’s : Handhaving Capelle

foto 1 (1) foto 2 (1) foto 3 (1)

- Advertisement -

2 REACTIES

  1. Beste Ricardo, wij zijn veranderd van Facebook naar Disqus reacties, wij hebben je reactie dan ook niet verwijderd. De reacties van Facebook zijn niet overgezet naar het nieuwe systeem.

    Hopende je hiermee voldoende te hebben geinformeerd

  2. Wat een grappige site is dit….

    Ik zet gister een reactie neer, waarbij ik commentaar op de mensen van de Handhaving heb, over het feit, dat ze hier in de straat complete auto’s uit elkaar halen, en motorblokken eruit halen, maar hier niets durven te zeggen….

    De eigenaar van de Honda heeft zijn garage al moeten inleveren, omdat hij binnen sleutelde, en hier in de straat mag alles zo maar….

    It’s all about skin colour……..

Reacties zijn gesloten.

spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...