ME’ers houden Top 60-lid aan voor woninginbraak in Gouda

Date:

Deel bericht:

Gouda – De extra inzet van de politie om de jaarwisseling in Gouda goed te laten verlopen, kende oudejaarsavond een onverwacht succes. Leden van Mobiele Eenheid wisten dankzij een alert reagerende getuige drie woninginbrekers aan te houden. Eén van hen is lid van de Top 60 Gouda.

Omstreeks 21:40 uur kwam via 112 een melding binnen van een heterdaad inbraakwoning aan de Van der Palmstraat. Doordat de ME’ers en andere agenten snel ter plaatse waren, konden zij de drie zeer jeugdige inbrekers direct aanhouden. De verdachten, in de leeftijd van 14-15 jaar uit Gouda, moesten de jaarwisseling in een politiecel doorbrengen. Bij de aanhouding had één van hen de gestolen buit, gsm en geld, nog in zijn zakken. De politie onderzoekt of de nu aangehouden verdachten verantwoordelijk zijn voor meerdere inbraken eerder op de avond. Zij zitten nog steeds in hechtenis en vandaag vind er nader overleg met het Openbaar Ministerie plaats over een mogelijke voorgeleiding van de verdachten op maandag 5 januari.

- Advertisement -

Aanpak Top 60
Een van de aangehouden verdachten is een lid van de top60 Gouda. De Goudse Top60 aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk’, toegesneden zorg en instroombeperking. In de Top60 aanpak werken diverse partners samen.

Woninginbraken
De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken. Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Automobilist (25) rijdt fietser aan tijdens achtervolging Estafetteweg Gouda

Gouda - Een 25-jarige man uit Gouda is na een korte achtervolging aangehouden bij Estafetteweg. De bestuurder van...

Dode en twee gewonden na auto te water Schoonhovenseweg N207 Gouda

Gouda - Op de N207 Schoonhovenseweg bij Gouda is afgelopen nacht rond 03.20 uur een auto op zijn...

Jongen (11) verliest hand na vuurwerkongeluk in Gouda

Gouda - Een 11-jarige jongen is op Nieuwjaarsdag in een park aan de Gansstraat in Gouda ernstig gewond...