Dombo moet graffiti van handhavingsvoertuig verwijderen Stadsplein Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Op vrijdagavond 13 maart werd omstreeks 22:00 uur een 22-jarige man door Handhaving aangehouden voor het spuiten van graffiti op een dienstvoertuig van Handhaving Capelle a/d IJssel. De handhavers parkeerden hun herkenbare dienstvoertuig op het Stadsplein om een overlastgevende groep jongeren ter hoogte van winkelcentrum ‘De Koperwiek’ aan te spreken op het overlastgevend gedrag. Nadat zij hun voertuig geparkeerd hadden, liepen zij naar de groep jongeren toe. Een man die uit Tapasbar ‘Stay’ gelopen kwam, merkte het dienstvoertuig op en zag dat de handhavers van het voertuig wegliepen om de jongeren op het plein aan te gaan spreken. Toen hij een aantal keer goed om zich heen gekeken had en zijn kans schoon achtte, besloot de man de achterruit van het dienstvoertuig te voorzien van witte graffiti.

Wat de man niet wist was dat er op dat moment ook een grote integrale horecacontrole gaande was en dat meerdere onopvallende teams bestaande uit medewerkers van Handhaving, politie, DCMR en de Brandweer op het Stadsplein aanwezig waren. Onopvallende handhavers uit een van die teams hielde op dat moment hun opvallende collega’s al in de gaten en zagen daardoor de man voor hun ogen de graffiti op het dienstvoertuig aanbrengen. Zij bedachten zich geen moment, renden naar de man toe en toen hij op het laatste moment nog een poging deed er vandoor te gaan, werd deze in zijn kraag gevat en aangehouden.

- Advertisement -

De man werd overgebracht naar het politiebureau waar de man de nacht door kon brengen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Omdat de graffiti zonder al te veel moeite van de dienstauto afgehaald kon worden, wordt naast een flinke boete geen schade verhaalt op de man. Dat zou een langdurig proces zijn, veel gemeenschapsgeld kosten en uiteindelijk in dit geval maar weinig opleveren. Daarom werd de man een alternatieve straf aangeboden. In het kader van leren van je fouten, kon hij onder toezicht op het kazerneterrein het betreffende dienstvoertuig een goede wasbeurt geven. Toen het voertuig er weer spik en span uit zag, is de man in de namiddag weer op vrije voeten gesteld. De man zal zijn domme actie waarschijnlijk niet snel vergeten. De boete kan hij binnenkort op de deurmat verwachten.

Foto’s : Handhaving Capelle

image

image

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Feyenoord wint de TOTO KNVB-Beker 2024 in De Kuip Rotterdam!

Rotterdam - Zondagmiddag was de aftrap van de TOTO KNVB Bekerfinale in De Kuip in Rotterdam. Voormalig landskampioen...

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...