Man aangehouden door arrestatieteam nadat man dreigt woning aan de Nigerdreef Utrecht op te blazen GRIP 1

Date:

Deel bericht:

Hulpdiensten ontruimen flat Nigerdreef en achter gelegen kinderdagverblijf nadat agenten vanochtend veel gas roken toen ze samen met de deurwaarder bij bewoner aankwamen.

Toen de politie vanochtend samen met een deurwaarder bij de betrokken man aan de deur kwam op de 9e verdieping voor een uit huis plaatsing roken de agenten en deurwaarder een flinke gaslucht toen de bewoner open had gedaan. Hierop heeft men gelijk de deur gesloten en via de meldkamer gelijk om de brandweer gevraagd. Omstreeks 09:57 uur een klein kwartier na het verzoek om de brandweer heeft men opgeschaald naar GRIP1*. Dit is onder meer omdat het 10 verdiepingen tellen flat ontruimd moest worden.

- Advertisement -

Inmiddels is ook een kinderdagverblijf wat achter het flatgebouw is gelegen voor de zekerheid ontruimd. Onderhandelaars van de politie proberen contact met de man te leggen om hem zo ver te krijgen dat hij zich overgeeft en zijn woning verlaat zonder schade te veroorzaken. Het arrestatieteam is ook ter plaatse om in te grijpen. Verder is er ook een ambulance ter plaatse en hangt de politiehelikopter boven de flat.

Update 12:06 uur
De man is zojuist aangehouden door het arrestatieteam bij zijn woning op de 9e verdieping na lange gesprekken met de onderhandelaar van de politie. De man is lopend onder begeleiding van het arrestatieteam met een laken over zijn hoofd en lichaam door het trappenhuis naar beneden gekomen. De man wordt onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Mocht de man in de loop van de dag het ziekenhuis mogen verlaten dan zal hij overgebracht worden naar het politiebureau voor verhoor. De brandweer zal eerst de betrokken woning controleren voor alles wordt vrijgegeven en iedereen weer terug naar de woning mag.

*Grip 1
Er is gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Foto: Erik Pas

Nigerdreef.jpg-large 01

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...