Zeker 140 doden en tientallen gewonden na aanslagen in Parijs

Date:

Deel bericht:

Parijs – Bij meerdere aanslagen in het Franse Parijs zijn vrijdagavond tenminste 140 doden en meerdere gewonden gevallen. Op meerdere plekken was er sprake van een schietpartij en er waren meerdere explosies onder andere bij het voetbalstadion Stade de France in buitenwijk Saint-Denis. Daar werd op dat moment een voetbalwedstrijd gespeeld. Ook was er in concertzaal Bataclan sprake van een gijzeling.

Eerste bericht was een schietpartij
Het eerste bericht was dat er een man met een kalasjnikov een restaurant binnenliep en om zich geen begon te schieten. Het restaurant is in de buurt van de rue Bichat in het tiende arrondissement. Dit zou ter hoogte van metrostation Goncourt.

- Advertisement -

Politie roept om dekking te zoeken
De politie roept iedereen op om dekking te zoeken en veilig terug te trekken in hun huizen. Alle cafes en restaurants worden leeggehaald. Iedereen probeert een veilig onderkomen te zoeken.

Voetbalstation ontruimd
Nabij het voetbalstadion Stade de Frans waar 10.000 bezoekers aanwezig zijn waren explosies waarneembaar. Hier werd op het moment van deze explosies een vriendschappelijke wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland gespeeld. De reden van de explosies zouden een zelfmoordaanslag zijn.

Ruim 100 personen gegijzeld in theater Bataclan
In het theater Bataclan zouden waren meerdan 100 personen gegijzeld. Hier zouden enkele gijzelnemers aanwezig zijn. De concertzaal was uitverkocht. Een aantal aanwezigen zouden zijn gevlucht. Meerdere gijzelnemers kwamen de zaal binnen en begonnen te schieten op dit moment 5 à 6 gijzelnemers in het theater te zitten die . De politie heeft ging onder andere met eenheden van het GIGN de Franse antiterrorismeeenheid ter plaatse. Persbureau Reuters meldt dat er een bestorming van muziektheater Bataclan gaande is. Er zijn explosies gehoord. Het Franse BFM TV meld zojuist dat er 3 gijzelnemers gedood zijn door de politie tijdens een bestorming van muziektheater Bataclan. De politie heeft inmiddels laten weten dat er 100 mensen gedood zijn door de inmiddels doodgeschoten gijzelnemers.

Vanmorgen bommeldingen
Vanmorgen was er al sprake van meerdere bommeldingen. Toen werd onder andere het hotel van de Duitse voetbalspelers ontruimd.

Ook bij Les Halles en Louvre schietpartijen, wordt door meerdere media gemeld.

Metro verkeer gestaakt
Alle vijf de metrolijnen zijn stilgelegd en alle stations zijn geruime tijd afgesloten geweest. Inmiddels zijn de stations weer open en rijden de metro’s weer. Taxichauffeurs hebben aangeboden om mensen gratis te vervoeren mocht dat nodig zijn.

Noodtoestand afgekondigd
President Hollande heeft de noodtoestand afgekondigd en tevens heeft hij de grenzen gesloten. Hiermee heeft hij het Franse leger de mogelijkheid gegeven om de onder andere Parijs binnen te dringen. Door de noodtoestand mogen leger en politie nu zonder toestemming van rechter huiszoekingen doen.

 

https://twitter.com/Vince66240/status/665267239948566528/

https://twitter.com/telegraafticker/status/665318048887271425

https://twitter.com/telegraafticker/status/665302117612064773

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...