Franse politie schiet op “terroristen” in Saint-Denis Frankrijk

Date:

Deel bericht:

Saint-Denis (FR) – In Frankrijk zijn sinds vanmorgen zware acties gestart in de strijd tegen terroristen. In Saint-Denis zou het mogelijke brein Abdelhamid Abaaoud achter de aanslag van afgelopen vrijdag zijn gevonden. De politie bestormt een appartement in het centrum van de plaats. Bij de actie zouden twee doden zijn gevallen. Één daarvan is volgens de franse media een vrouw die zichzelf opblies met een bomgordel. Ook zou een voorbijganger om het leven zijn gekomen Een scherpschutter zou een andere verdachte zijn neergeschoten. Naast de doden zouden er bij de actie ook vier agenten gewond zijn geraakt.

- Advertisement -

Het centrum van Saint-Denis is volledig afgezet. Zwaarbewapende agenten en het leger zijn aanwezig en sinds half vijf vanmorgen wordt er met tussenpozen geschoten. Er zouden inmiddels drie verdachten zijn aangehouden door de Franse politie. Bij de aanval waarbij er is geschoten zouden er ook zware knallen zijn gehoord. Deze waren mogelijk afkomstig van granaten.

Volgens de Franse media zou de mogelijke Salah Abdeslam ook aanwezig zijn in het appartement. Eerder werd er al naar hem gezocht in het Belgische Molenbeek. Hij bleek daar toen niet te zitten. Mogelijk zit hij dus in in het appartement wat is omsingeld door de politie. De actie vindt plaats in de voorstad van Parijs. Hier zouden de aanslagen afgelopen vrijdag hebben plaatsgevonden. Vanwege de politieacties blijven de scholen dicht en zijn een aantal openbare gebouwen gesloten. Inmiddels zou het weer een stuk rustiger zijn geworden. Wel zou er nog steeds één persoon zich bevinden in het appartement. 

 

https://twitter.com/Flup83/status/666881012077568000/

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...