Hevige bosbranden Australie redelijk onder controle, politie verzorgt Koala Great Ocean Road

Date:

Deel bericht:

Wye River (Australië) – In de staat Victoria in Australië met name het gebied van de Great Ocean Road hebben diverse felle bosbranden gewoed. Het bosrijke gebied is getroffen door een enorme brand nadat er een blikseminslag op 19 december had plaatsgevonden. Door de wind breidde het vuur zich behoorlijk snel uit.  Vooral het gebied van de surfkust Wye River en Separation Creek zijn zwaar getroffen.  Ruim 2200 hectare bos ging in vlammen op. Aldaar gingen ruim 120 huizen in vlammen op.

Het vuur startte een kleine week voor de kerstdagen. De brandweer had grote moeite om het de brand onder controle te krijgen. Dit zorgde ervoor dat het gebied op eerste kerstdag  moest  worden ontruimd. In veel restaurants bijvoorbeeld de populaire toeristische plaats Lorne waren op de tafels nog half opgegeten borden te zien. Mensen waren overhaast vertrokken nadat het gebied werd ontruimd. Op tweede kerstdag werd een gedeelte weer vrijgegeven. Echter keerden een groot aantal bewoners terug naar helemaal niets.

- Advertisement -

Het vuur werd bestreden door honderden brandweermannen en vrouwen. Een zware tijd voor het brandweerpersoneel. De temperaturen konden overdag al oplopen tot ruim 40 graden. Dit maakte het blussen vanwege de droogte extreem lastig. Later werd de brandweer geholpen door de regen. Hierdoor werd het blussen makkelijker.

Ieder jaar zijn er een hoop bosbranden in Australië. De meeste ontstaan door fouten van mensen. Sommige ontstaan uit het niets door onder andere broei of weersinvloeden. De Australische brandweer huurt speciale blusvliegtuigen en helikopters uit Amerika om de bosbranden in het zomerseizoen de bestrijden. De branden die nu hebben gewoed kunnen mogelijk nog branden tot en met januari en februari.

Een politieagent verzorgt een Koala nadat deze op de weg was aangetroffen. Het beestje had zichzelf in veiligheid weten te brengen en zat versuft op de weg. Brandweerpersoneel nam het beestje mee naar de kazerne waarna een politieagent het beestje water gaf. In Australie neemt het aantal Koala’s drastisch af. Het is dan ook niet hopen dat er veel Koala’s om het leven zijn gekomen.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/videos/vb.214542541951223/1007311769340959/?type=2&theater/” width=”700″/]

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/timeline/story?ut=43&wstart=0&wend=1451635199&hash=-1400675496074045958&pagefilter=3/” width=”700″/]

https://twitter.com/m1ttyc/status/681187363054206979

https://twitter.com/m1ttyc/status/681177513406652417

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...