Speciaal opgeleide agenten gaan met machinegeweer surveilleren op straat

Date:

Deel bericht:

Landelijk – De politie gaat voortaan bij bijzondere gelegenheden met zwaar geschut de straat op. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis gaan agenten met zware vuurwapens zoals een mitrailleur patrouilleren in winkelcentrum, stations en andere openbare plekken. Dit gebeurd na aanleiding van de aanslagen in Frankrijk.  Vandaag bewaken agenten het scheepvaartmuseum in Amsterdam waar tientallen minisiters van Justitie en Binnenlandse Zaken uit Europa bij elkaar komen.

De agenten krijgen naast hun gewonde dienstwapen (revolver) een automatisch wapen mee. Het wapen is een MP5-machinepistool. Met dit wapen kunnen zij verder schieten en er zitten meer patronen in de houder. De inmiddels 300 speciaal opgeleide agenten die nu in het bezit van zon wapen mogen op straat surveilleren. Zij zitten ook in speciale Rapid Response Teams die in actie kunnen komen bij een aanslag of andere bijzonder inzet. Om dit team te ondersteunen worden er dit jaar nog 150 extra agenten opgeleid voor het dragen van een machinegeweer.

- Advertisement -

De politie denkt dat burgers kunnen schrikken van de wapens. Het is in Nederland niet gebruikelijk dat je een zwaarbewapende agent zo op straat tegenkomt. De agenten hebben overigens een nieuw aangepast uniform. Ze hebben helmen en extra zware kogelwerende vesten. Daarnaast hebben zij op het wapen speciale richtaccessoires en lampen gekregen.

De politie denkt dat de inzet van deze agenten een defensieve werking heeft. Zo kunnen zij een defensieve rol aan nemen als er gevaar dreigt. De inzet die dan daadwerkelijk moet plaatsvinden zal dan gebeuren door de Dienst Speciale Interventies. Zij zullen uiteindelijk in geval van nood echt hard gaan optreden. Dit team is speciaal getraind om terroristen of andere zware criminelen aan te houden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Vrachtwagen en auto botsen op Vondelingenplaat in Rotterdam, chauffeur bekneld

Rotterdam - Om 16:00 uur vanmiddag heeft zich een botsing voorgedaan tussen een vrachtwagen en een auto voor...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...