Camera’s station Capelle Schollevaar operationeel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Burgemeester Peter Oskam nam gisteren tien camera’s in gebruik rond het Stationsplein Schollevaar. De camera’s dragen bij aan het verminderen van overlast en criminaliteit. Bovendien helpen de camera’s bij het opsporen van daders. “Alleen al het feit dat de camera’s er hangen, zorgt voor een preventieve werking.

 

- Advertisement -

Mensen durven minder snel narigheid uit te halen. En mocht iets gebeuren, dan kunnen we sneller handelen”, aldus burgemeester Peter Oskam.

 

Investeren in veiligheid

Veiligheids- en wijkwethouder Schollevaar Ans Hartnagel is blij dat de camera’s hangen: “Hier hebben de Schollevaarders lang naar uitgekeken.” Bij het stationsplein zijn meerdere borden opgehangen die de aanwezigen attenderen op het cameratoezicht. De camera’s in het gebied nemen 24 uur per dag en 7 dagen per week beelden van de straat op. Deze beelden worden niet direct bekeken, maar opgeslagen. Burgemeester Oskam benadrukt dan ook het belang van het doen van een melding: “Mochten Capellenaren een verdachte situatie of een incident zien, dan hopen wij dat zij dit zo snel mogelijk melden bij de politie. Zo kan de politie de beelden bekijken en snel actie ondernemen. Met elkaar investeren we in veiligheid.”

 

Vervolg

Het instellen van het cameratoezicht is één van de veiligheidsmaatregelen uit het Uitvoeringsprogramma Veiligheid 2015-2016. Eerder werd al cameratoezicht ingesteld op het Maria Daneelserf en bij metrostation Capelsebrug.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningbrand tijdens werkzaamheden aan Paganinistraat in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagochtend 28 maart rond 12.10 uur is er brand uitgebroken bij een woning...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel voor drugshandel na ontsleutelde cryptocommunicatie

Capelle aan den IJssel - De politie heeft woensdag een 47-jarige Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...