Twee katten overleden bij woningbrand Thorbeckeplein Moordrecht

Date:

Deel bericht:

Moordrecht – Rond half 11 donderdagavond werd de brandweer van Gouda gealarmeerd voor een woningbrand aan de Thorbeckeplein in Moordrecht. Ter plaatse bleek door een vooralsnog onbekende reden een brand te zijn ontstaan in de keuken van een hoekwoning.

De bewoners wisten samen met hun 2 honden de woning snel te verlaten, waarna ze werden opgevangen door buurtbewoners en de hulpdiensten. Een van hen werd ter controle nagekeken vanwege mogelijke rookinhalatie, maar bleek al snel weinig tot niks te mankeren, op de shock na.

- Advertisement -

De brandweer wist de brand snel onder controle te krijgen, waarop men al snel kon beginnen met het nablussen. Ook werden hierbij omliggende woningen nagekeken of aldaar doorslag was en/of gevaarlijke hoeveelheden stoffen konden worden gemeten. Dit laatste bleek echter niet zo te zijn. Waarbij wel werd besloten de woningen te ventileren.

Men keek vervolgens op het dak, samen met de autoladder welke in de kleine/smalle straten lastig te plaatsen was, of er toch geen doorslag was in het dak. Waarna tot slot men kon opruimen om weer retour te gaan naar de kazerne.

Helaas hebben 2 katten het incident niet overleefd. De schade is zover bekend voornamelijk tot 1 woning beperkt gebleven, waarbij een naastgelegen woning uiterst alleen wat water/roetschade heeft opgelopen. Salvage zal de bewoners bijstaan waar nodig.

Foto’s en Tekst : Remco F Gerritsen www.112gda.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...