Fietsers gewond na aanrijding met politieauto op de Deventerstraat in Apeldoorn

Date:

Deel bericht:

Apeldoorn – Op de Deventerstraat in Apeldoorn zijn vanochtend twee fietsers gewond geraakt na een aanrijding met een politiewagen. De slachtoffers, een 82-jarige vrouw en een 60-jarige man, beiden uit Apeldoorn, zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De inzittende van de politiewagen kwam met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11.20 uur op de kruising van de Deventerstraat met de Noorderlaan. De bestuurder van de politiewagen was alleen en met spoed op weg naar een verkeersongeval met gewonden elders in Apeldoorn. Op de kruising ging het mis en vond een botsing plaats met de beide fietsers. De dienst verkeersongevallenanalyse van het politiedistrict Gelderland-Midden doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Was u getuige van het ongeval? Meld u dan, uw waarneming kan helpen om te achterhalen wat er precies gebeurd is. U kunt daarvoor het tipformulier hier op de website gebruiken.

- Advertisement -

Afwijken van verkeersregels
De politie moet zich in het verkeer altijd houden aan de Brancherichtlijnen verkeer Politie (BVP), dat houdt onder meer in dat in bepaalde gevallen mag worden afgeweken van de verkeersregels. Ook het gebruik van zwaailichten en sirene is daarin geregeld. Politiewagens zijn voorzien van een zogenoemde black box (UDS = Unfall Daten Speicher) waarmee allerlei gegevens van de politieauto terug te halen zijn op het moment van de aanrijding zoals gereden snelheid, gebruik autogordels en het gebruik van zwaailicht en sirene.

Bron: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...