Hans uit Capelle ’s Gravenland die politie te hulp schoot bedankt met dienst mee op straat

Date:

Deel bericht:

 

Capelle aan den IJssel – Enige tijd geleden was een collega in vrije tijd aan het hardlopen in de Capelse wijk ‘s-Graveland toen hij op een donkere avond getuige was van een verdachte situatie. Hij zag twee mannen door een woonwijk lopen die meer dan normale belangstelling hadden voor woningen en vetrouwde dit niet.

- Advertisement -

Omdat de collega in felgekleurde hardloopkleding liep en daardoor iets te opvallend zichtbaar was, vroeg hij aan een jongen die zijn hond uitliet of hij de twee mannen wilde volgen. De jongen bedacht zich geen moment en schoot de collega in vrije tijd te hulp. De collega en de jongen wisselde telefoonnummers uit en de collega alarmeerde zijn dienstdoende collega’s. De jongen bleef de mannen in het vizier houden, met in zijn kielzog de collega in vrije tijd, en loodste de aanrijdende collega’s naar de locatie van de mannen toe. Op het moment dat collega’s de straat in kwamen gereden zette de mannen het direct op een rennen. Na een korte achtervolging konden beide mannen door de toegesnelde collega’s worden aangehouden. De mannen bleken in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap en waren voor de politie geen onbekenden op het gebied van diefstallen/inbraken.

Als dank voor de behulpzaamheid van deze jongen, genaamd Hans, werd hij door ons uitgenodigd om een dienst mee te draaien. Afgelopen zaterdag was het zover. Hans mocht een avonddienst meedraaien op het basisteam IJsselland. Hier kreeg hij een rondleiding op het politiebureau in Capelle aan den IJssel, waarna hij met de collega’s mee de bus op ging om de 112 meldingen te gaan rijden. Hoewel de dienst enigsinds rustig en zonder grote incidenten verliep vertelde Hans tijdens de de-briefing het toch een geweldige ervaring te hebben gevonden.

Hans nogmaals bedankt voor je goede hulp destijds en leuk dat je bent langs geweest!

Ziet u ook een verdachte situatie? Schroom niet en bel direct 112, want dankzij uw telefoontje vangen wij daar misschien weer boeven mee!

Foto en tekst : Politie Rotterdam, district Rijnmond-Oost

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...