16 jarige verdachte aangehouden na poging straatroof Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Op woensdagmiddag 21 juni vond onder de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel een poging tot straatroof plaats. Een verdachte zou hierbij hebben getracht een telefoon uit iemands hand te rukken. Dit was hem gelukkig niet gelukt. De dader fietste hierna samen met een andere jongen weg, het slachtoffer schakelde direct de politie in.

Meerdere collega’s, waaronder een collega gekleed in burger, gingen ter plaatse om te zoeken naar de dader(s). Nabij de IJsseldijk spotte een collega een mogelijke verdachte, inmiddels het bijzijn van andere jongens. De herkenbare eenheden werden bijgesproken waarna de groep werd staande gehouden op de Poldersedijk in Krimpen. De verdachte die wij op het oog hadden dacht hier echter anders over en zette het op een rennen. Na een achtervolging te voet raakte de verdachte uit het zicht nabij dichte bossages waarin hij zich kennelijk had verstopt. Het gebied waarin de verdachte zich bevond was afgezet en dus werd de ondersteuning van een politie hondengeleider gevraagd.

- Advertisement -

Samen met de hondengeleider en zijn hond werden de bossages afgezocht, maar lang zoeken bleek niet nodig. Bij het harde geblaf van de politiehond kwam de verdachte namelijk al snel tevoorschijn. De verdachte, een 16 jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, werd aangehouden. Tegen de andere jongens kon niets blijken, zij konden na controle hun weg vervolgen.

De zaak werd voor verder onderzoek en verhoor overgedragen aan de collega’s van de opsporing. Vanwege de jonge leeftijd van de verdachte werd ook de hulpverlening ingeschakeld.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel voor drugshandel na ontsleutelde cryptocommunicatie

Capelle aan den IJssel - De politie heeft woensdag een 47-jarige Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...