6 Gewonden bij ingestort pand Hennekijnstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Donderdagmiddag even voor half een is er op de Hennekijnstraat in Rotterdam-centrum een gedeelte van een gebouw in aanbouw ingestort. 5 bouwvakkers die in het gebouw bezig waren met werkzaamheden raakten hierdoor zwaargewond. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse met vele brandweer wagens/lieden, tientallen ambulance’s, veel politie agenten en de Rotterdamse traumahelikopter. 
Bij aankomst van de hulpdiensten werd direct een reddingsplan opgesteld om de slachtoffers uit het ingestortte pand te bevrijden. De slachtoffers zijn in een redbrancard met een hijskraan naar beneden gehesen voor de medische behandelingen. Alle 6 de slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waaronder enkelen met een spoedtransport onder begeleiding van de politie.

Een politiehelikopter heeft met een warmtebeeldcamera vanuit de lucht gekeken of er nog slachtoffers onder het puin lagen. De politie heeft direct na het ongeval de buurt afgezet vanwege de enorme mensenmassa die op het ongeval afkwam.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb kwam ook even poolshoogte nemen bij de situatie.
Foto’s : Jasper Warmderdam

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd