2e Wereldoorlog bom Kruisplein Rotterdam

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Bouwvakkers werden voor voorzorg geëvacueerd. In de avond werd het bekent dat het een bom betrof die 11meter diep lag, het zou gaan om een 250ponder bom uit de 2e wereldoorlog. De politie heeft de situatie opgeschaald naar incidenten niveau GRIP 2. De Explosieve OpruimingsDienst van Defensie is samen met het leger bezig om uit te zoeken om welk type bom het gaat.
De stad is voor een groot deel tussen de Meent en de Coolsingel afgesloten, 3 zandwagens zijn bezig om zand over de bom te storten voor een eventuele explosie. Het zand zou dan de impact van de bom beperken. Een woonflat tegen over de parkeergarage is geëvacueerd. Waneer de bom tot onsteking word gebracht is tot nu toe onbekend.
Update:  De bom die vrijdagmiddag werd gevonden is kort voor middernacht verplaatst naar de Maasvlakte door de explosieve opruimings dienst van de Defensie. Door middel met een raketklem werd de bom onschadelijk gemaakt,  deze word om de kop van de bom geplaatst en vuurt metalen kogels af om zo het onstekingsmechanisme onschadelijk te maken zonder dat de bom zelf ontploft. De 250 ponder ligt nu op de Maasvlakte en zal daar vanmiddag tot ontploffing worden gebracht.
Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd