Slooppand ingestort Leuvehaven Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

ROTTERDAM – Donderdagmiddag kwamen er meerdere telefoontjes binnen bij de meldkamer over een slooppand (Imax) wat ingestort was. De aanwezige bouwvakkers hadden voorbijgangers en fietsers gewaarschuwd om uit de buurt te blijven omdat het pand onstabiel was. Kort daarna stortte het gebouw deels in.

Het deel waaraan het trappenhuis vast zat bezweek, ook het trappenhuis zelf is naar beneden gekomen. De hulpdiensten rukten met spoed uit, het was onduidelijk of er slachtoffers gevallen waren, uit voorzorg reed de GGD ook mee. De brandweer schaalde op naar middel hulpverlening, na onderzoek bleek dat er geen slachtoffers gevallen waren. Het tramverkeer en het metroverkeer was voor een deel afgesloten. Wel waren meerdere geparkeerde auto’s beschadigd door het puin.

Op hoogte hingen er losse platen wat voor een gevaarlijke situatie zorgde, de brandweer heeft deze verwijderd. Het Forensisch Onderzoeks Team en de recherche doen onderzoek naar de oorzaak van de instorting.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd