Brandweer ‘blust’ flinke schoorsteenbrand

Date:

Deel bericht:

SCHIEDAM – Dinsdagmiddag even na half 5 komt er bij de brandweer een melding binnen van een gebouwbrand aan de Graaf Florisstraat in Schiedam-West. Ter plaatse blijkt het te gaan om een schoorsteenbrand. De brand was in de omgeving goed te ruiken en er komt behoorlijk veel rook uit de schoorsteen. De tankautospuit van Schiedam en van kazerne Laanslootseweg worden ter plaatse gevraagd, even als de ladderwagen van kazerne Frobenstraat, omdat de Schiedamse hoogwerker op dat moment al voor een melding in Vlaardingen is.

De Schiedamse spuitgasten zijn als eerste ter plaatse en gaan direct de woning binnen. Bij aankomst van de ladderwagen is deze meteen opgesteld om de schoorsteen te gaan vegen. Een schoorsteenbrand ontstaat door veel opgehoopt roet, wat vlam vat. Bij zo’n brand komt net zoals hier veel rook vrij. Blussen is geen geschikte optie, omdat het water omgezet word in vele liters stoom, waardoor de schoorsteen kan ontploffen. Met een ramoneur word de schoorsteen geveegd. Dit is een stuk gereedschap dat bestaat uit stalen stukjes kettingen en stalen ronde borstels.

- Advertisement -

Door deze op en neer te halen in de schoorsteen worden de brandende roet deeltjes van de schoorsteenwand afgeslagen. Deze worden vervolgens opgevangen door brandweermannen beneden, en verder afgeblust.

Foto’s : Jasper Warmderdam

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....