Flinke brand in schoorsteen Alsemstraat

donderdag 24 februari 2011 18:56

HOOGVLIET – Donderdagavond na 6uur kwam er een melding binnen bij de brandweer van een brand aan de Alsemstraat in Hoogvliet. Ter plaatse bleek het om een schoorsteenbrand te gaan, een flinke rookontwikkeling zorgde dat de straat blank stond. De bemanning van de tankautospuit maakte zich klaar om een binnenaanval te doen, voor het geval dat er binnen ook brand woedde. De hoogwerker werd opgezet om een zogenaamde” ramoneur ” door de schoorsteen te halen (hiermee word de schoorsteen schoongemaakt), zodat alle branddende deeltjes uit de schoorsteen worden gehaald en als het ware word schoongeveegt.

De brandweer had de schoorsteenbrand na een kleine 15 minuten brandmeester. De bewoners van het pand konden hierna weer naar binnen.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Flinke brand in schoorsteen Alsemstraat
Schrijver:

 

 

HOOGVLIET – Donderdagavond na 6uur kwam er een melding binnen bij de brandweer van een brand aan de Alsemstraat in Hoogvliet. Ter plaatse bleek het om een schoorsteenbrand te gaan, een flinke rookontwikkeling zorgde dat de straat blank stond. De bemanning van de tankautospuit maakte zich klaar om een binnenaanval te doen, voor het geval dat er binnen ook brand woedde. De hoogwerker werd opgezet om een zogenaamde” ramoneur ” door de schoorsteen te halen (hiermee word de schoorsteen schoongemaakt), zodat alle branddende deeltjes uit de schoorsteen worden gehaald en als het ware word schoongeveegt.

De brandweer had de schoorsteenbrand na een kleine 15 minuten brandmeester. De bewoners van het pand konden hierna weer naar binnen.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Bleiswijk - Op de motorcrossbaan in Bleiswijk is wederom een motorcrosser gewond geraakt. De crosser ging onderuit en heeft daarbij dusdanige verwondingen opgelopen dat de brandweer ter plaatse moest komen voor tilassistentie. Het slachtoffer moet met een bergingsbak...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!