Grote Zoekactie – Farida Zargar Mallebos Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

SPIJKENISSE – Dinsdag vond in het Mallebos een grote zoekactie plaats in de zaak van de vermissing van de 22-jarige Farida Zargar uit Spijkenisse. Politiemensen gaan in samenwerking met de Krijgsmacht, waaronder specialisten van de Marine en de Landmacht, speurhonden van de KLPD, het Nederlands Forensisch Instituut en specialistische diensten van de politie het volledige bos uitkammen op zoek naar eventuele sporen van Farida.

Farida Zargar wordt sinds donderdag 5 augustus 2010 vermist. Nadat zij haar werk bij transportbedrijf De Rijke (industrieterrein de Halfweg in Spijkenisse) verliet, is zij aan het einde van die dag in de omgeving van het ABC-complex in Spijkenisse nog gezien. Sindsdien is Farida spoorloos.

- Advertisement -

De politie is direct nadat zij als vermist is opgegeven een uitgebreid onderzoek gestart. Hierbij wordt met vele scenario’s rekening gehouden en het is tot op de dag van vandaag nog niet duidelijk of Farida zelf is weggegaan of dat er sprake kan zijn van een misdrijf.

Daarom is naast het nauwgezette rechercheonderzoek uitgebreid de hulp van burgers ingeschakeld. Via de media is vele malen aandacht aan de vermissing van Farida besteed, er zijn stoepborden geplaatst, veel flyers en posters verspreid en er is een elektronische kettingbrief via de e-mail en diverse internetsites verstuurd. Alles met het doel zoveel mogelijk tips te krijgen over waar Farida mogelijk kan zijn of dat zij zichzelf meldt.

Begin november 2010 heeft een onbekend persoon de bankpas en e.dentifier van Farida in de brievenbus van het politiebureau in Spijkenisse achtergelaten. Van deze persoon zijn camerabeelden getoond in de media. Op alle getuigenoproepen zijn veel tips binnengekomen. De politie heeft al die tips met 20 rechercheurs onderzocht. Helaas heeft dit nog niet geleid tot het vinden van Farida.

Omdat met alle scenario’s rekening wordt houden, zijn gedeelten van het Mallebos al een aantal keer doorzocht. Kort na haar verdwijning in augustus hebben speurhonden het bos doorzocht en is een helikopter ingezet. In december trof een oplettende buurtbewoner van de Malledijk de fiets van Farida nabij één van de sloten in het Mallebos aan. Duikers van de politie hebben de betreffende sloot minutieus uitgekamd. Ook werd de directe omgeving met speurhonden van de KLPD doorzocht. Op dat moment was het, gezien de weersomstandigheden (vorst en sneeuw), niet mogelijk om uitgebreid bodemonderzoek te verrichten. Dat is vandaag, dinsdag 8 maart, wel mogelijk.

Om alle mogelijk scenario’s uit te sluiten, wordt het volledige Mallebos, in totaal 40 hectare bos en 4,5 km sloot doorzocht.

UPDATE :

De zoektocht in het Mallebos naar de vermiste Farida Zargar heeft voorlopig niets opgeleverd. Volgens de politie is de helft van het Mallebos in Spijkenisse nu doorzocht. Duikers hebben alle sloten grondig nagekeken en niets gevonden.

Farida Zargar wordt al maanden vermist. Eind vorig jaar werd haar fiets teruggevonden, in de buurt van het bos.De politie heeft toen besloten om de hele omgeving te doorzoeken. Dat ze daar nu pas mee begonnen is, heeft te maken met de weersomstandigheden. De afgelopen maanden was de grond bevroren. Woensdag gaat de zoektocht verder.UPDATE Woensdag : Tijdens de zoektocht woensdag in het Mallebos in Spijkenisse is een sleutelbos aangetroffen van de vermiste Farida Zargar. De sleutelbos wordt verder op sporen onderzocht.

(Tekst   : Politie Rotterdam-Rijnmond)
Foto’s : Robin Veerman / VRR112

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

[TERECHT] VERMIST: Keunah Kim 11-jarig meisje uit Den Haag voor het laatst gezien bij Amsterdam CS

De politie eenheden Amsterdam en Den Haag verzoeken u uit te kijken naar het 11-jarige meisje Keunah Kim....

VERMIST: Sylvana van den Langenberg (13) uit Rozenburg (ZH) met verstandelijke beperking

Sinds donderdag 16 april is de 13-jarige Sylvana van den Langenberg uit Rozenburg vermist. De politie zoekt sindsdien...

[TERECHT] : Sterre Krijnen (14) vanuit Teteringen samen met Chieu Nguyen (16)

Sterre is sinds 09-04-2015 vermist. Ten tijde van haar verdwijning droeg zij een spijkerbroek, een zwarte kanten blouse, een...

[TERECHT]: Chieu Nguyen (16) vanuit Teteringen samen met Sterre Krijnen (14)

Chieu is sinds 09-04-2015 vermist. Ten tijde van zijn verdwijning droeg hij een grijze muts van het merk Obey,...