zondag, januari 24, 2021

Grote Brand bij Jewometaal Botlek : GRIP 1

BOTLEK ROTTERDAM – Bij het bedrijf Jewometaal in de Botlek heeft donderdagavond een grote brand gewoed. In het bedrijf dat metaal verwerkt vatte rond 18.00 uur een drukpers vlam. Rond half tien kon de brandweer het sein brand meester geven. Onder de pers lag 1500 liter hydraulische olie opgeslagen. De brandweer begon om half negen een schuimlaag aan te brengen om zo de brand ‘dicht te gooien’. Daarmee was het grootste gevaar geweken.

Vlak na de brand waren er stankklachten uit Vlaardingen. Later in de avond werd de rookontwikkeling minder. Er waren daarna nauwelijks nog klachten over de rook. Heel de avond zijn er metingen verricht om te zien of er schadelijke stoffen waren vrijgekomen. Op het terrein liggen radioactieve stoffen opgeslagen, maar die zijn volgens de brandweer niet betrokken bij de brand.

De brandweer zette drie wagens in om het vuur te blussen. Naast het brandende gebouw stond een loods. De brandweer is heel de avond bezig geweest om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar dat pand. Bij de brand zijn zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het is nog niet bekend hoe de brand in de Botlek is ontstaan.

UPDATE:  Bij het bedrijf Jewometaal in de Botlek heeft donderdagavond een grote brand gewoed. In het bedrijf dat metaal verwerkt vatte rond 18.00 uur een drukpers vlam. Rond half tien kon de brandweer het sein brand meester geven.

Onder de pers lag 1500 liter hydraulische olie opgeslagen. De brandweer begon om half negen een schuimlaag aan te brengen om zo de brand ‘dicht te gooien’. Daarmee was het grootste gevaar geweken.Vlak na de brand waren er stankklachten uit Vlaardingen. Later in de avond werd de rookontwikkeling minder. Er waren daarna nauwelijks nog klachten over de rook.Heel de avond zijn er metingen verricht om te zien of er schadelijke stoffen waren vrijgekomen. Op het terrein liggen radioactieve stoffen opgeslagen, maar die zijn volgens de brandweer niet betrokken bij de brand. De brandweer zette drie wagens in om het vuur te blussen. Naast het brandende gebouw stond een loods. De brandweer is heel de avond bezig geweest om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar dat pand.Bij de brand zijn zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het is nog niet bekend hoe de brand in de Botlek is ontstaan.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

Tekst : Rijnmond.nl

Related Articles

Politievoertuig betrokken bij aanrijding Erasmusbrug Rotterdam

0
Rotterdam - Agenten van de eenheid Rotterdam zijn afgelopen nacht betrokken geraakt bij een ongeluk...

Onderzoek naar brand in lege kamer verpleeghuis West-Varkenoordseweg Rotterdam

0
Rotterdam - De politie en brandweer zijn een onderzoek gestart naar een onverklaarbare brand in...

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding Denenburg Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft afgelopen nacht rond 03.00 uur op het Denenburg in Rotterdam...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg