Grote Brand bij Jewometaal Botlek : GRIP 1

Date:

Deel bericht:

BOTLEK ROTTERDAM – Bij het bedrijf Jewometaal in de Botlek heeft donderdagavond een grote brand gewoed. In het bedrijf dat metaal verwerkt vatte rond 18.00 uur een drukpers vlam. Rond half tien kon de brandweer het sein brand meester geven. Onder de pers lag 1500 liter hydraulische olie opgeslagen. De brandweer begon om half negen een schuimlaag aan te brengen om zo de brand ‘dicht te gooien’. Daarmee was het grootste gevaar geweken.

Vlak na de brand waren er stankklachten uit Vlaardingen. Later in de avond werd de rookontwikkeling minder. Er waren daarna nauwelijks nog klachten over de rook. Heel de avond zijn er metingen verricht om te zien of er schadelijke stoffen waren vrijgekomen. Op het terrein liggen radioactieve stoffen opgeslagen, maar die zijn volgens de brandweer niet betrokken bij de brand.

- Advertisement -

De brandweer zette drie wagens in om het vuur te blussen. Naast het brandende gebouw stond een loods. De brandweer is heel de avond bezig geweest om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar dat pand. Bij de brand zijn zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het is nog niet bekend hoe de brand in de Botlek is ontstaan.

UPDATE:  Bij het bedrijf Jewometaal in de Botlek heeft donderdagavond een grote brand gewoed. In het bedrijf dat metaal verwerkt vatte rond 18.00 uur een drukpers vlam. Rond half tien kon de brandweer het sein brand meester geven.

Onder de pers lag 1500 liter hydraulische olie opgeslagen. De brandweer begon om half negen een schuimlaag aan te brengen om zo de brand ‘dicht te gooien’. Daarmee was het grootste gevaar geweken.Vlak na de brand waren er stankklachten uit Vlaardingen. Later in de avond werd de rookontwikkeling minder. Er waren daarna nauwelijks nog klachten over de rook.Heel de avond zijn er metingen verricht om te zien of er schadelijke stoffen waren vrijgekomen. Op het terrein liggen radioactieve stoffen opgeslagen, maar die zijn volgens de brandweer niet betrokken bij de brand. De brandweer zette drie wagens in om het vuur te blussen. Naast het brandende gebouw stond een loods. De brandweer is heel de avond bezig geweest om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar dat pand.Bij de brand zijn zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het is nog niet bekend hoe de brand in de Botlek is ontstaan.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

Tekst : Rijnmond.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....