GRIP 3 Schietpartij winkelcentrum Alphen aan de Rijn

Date:

Deel bericht:

ALPHEN A/D RIJN – In winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan de Rijn heeft Tristan van der Vlis om zich heen geschoten, waarna hij zichzelf voor de kassa’s van de Albert Heijn door het hoofd schoot. Een omstander heeft vervolgens het wapen weggeschopt. Bij deze aanslag zijn 7 doden te betreuren, daarnaast zijn er 16 gewonden, waarvan 4 ernstig.

De dader liep rustig het winkelcentrum binnen, om vervolgens het vuur op het winkelend publiek te openen. Hij nam rustig de tijd om van magazijn te wisselen en ging volgens ooggetuigen rustig verder. Direct na de aanslag kwamen de hulpdiensten met groot materieel ter plaatse.

- Advertisement -

In eerste instantie werd er nog een tweede schutter verwacht, die zich in de WC’s van het winkelcentrum zou ophouden. Achteraf bleek er toch geen tweede schutter te zijn. Verder ging het gerucht dat het hier om een ex-militair zou gaan. Ook dit bleek achteraf niet het geval zou zijn. Wel was de dader lid van een schietvereniging en had hij een vergunning voor 5 wapens, waarvan hij er 3 in bezit had. Het is nog niet bekend of het een van deze wapens was waarmee Van der Vlis het bloedbad aanrichtte.

In de auto van de schutter is een briefje aangetroffen, waarin staat dat in drie winkelcentra in Alphen explosieven aanwezig zouden zijn. Dat onderzoek loopt nog steeds. De dader had geen historie met explosieven.

Plaatsvervangend burgemeester Bas Eenhoorn bevestigt, dat er kinderen onder de slachtoffers zijn. Onder hen een baby van een week, die licht gewond is. Eenhoorn sluit niet uit dat er nog meer mensen overlijden. Er zijn tot nu toe zeven doden gevallen, onder wie de schutter.

Uit de afscheidsbrief die de dader achterliet in zijn woning aan de Wederikstraat, waar hij met zijn vader woonde, viel volgens het OM weinig op te maken.

In Rotterdam-Hoogvliet is een 17-jarige jongen opgepakt die had gedreigd met een herhaling van het drama in Alphen aan den Rijn. Hij uitte de bedreiging op Twitter.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd