Brandweer handen vol brand in scoutinggebouw Hoogvliet

woensdag 27 april 2011 22:34

HOOGVLIET – In de avond van woensdag werd er brand gemeld aan het Ruigenplaatbos in Hoogvliet. Het zou een pand betreffen in het bos. Eenmaal ter plaatse trof de brandweer brand aan in het scouting gebouw. Door de rook ontwikkeling kon de brandweer slecht zien waar de brandhaard in het pand bevond. Met behulp van een warmtebeeldcamera kon de brandweer de brandhaard lokaliseren. De brandweer gebruikte het zogenaamde ‘Cobra systeem’ , hiermee kan de brandweer van buitenaf blussen met een straal naar binnen.

Hiermee verlaagt de brandweer dramatisch de temperatuur binnen in het pand. Omdat de brand lastig te bestrijden was, doordat het gebouw van hout was gemaakt.Even later werd het sein middel brand gegeven. Van alle kanten werd het gebouw koel gehouden. Een lid van de scoutingclub kwam met de sleutel aan. Het pand werd voorzichtig open gemaakt en de brandweer zette de binnen aanval in.  Tegen middennacht werd het duidelijk dat het gebouw als verloren mag worden beschouwd.

Niet veel later werd de brandweer van Spijkenisse opgeroepen voor een prioriteit 1 buiten brand aan de Schouts Janszpad in Hoogvliet. Hier betrof het een brand in een heg tegen een woonhuis aan. De bewoners hadden deze brand grotendeels geblust met een tuinslang. De brandweer heeft de brand na geblust met een hoge druk.
De politie onderzoekt het scoutinggebouw aangestoken is of dat het een technisch mankement is geweest.

UPDATE : De politie heeft woensdagavond een mogelijke verdachte aangehouden voor de brandstichting in het scoutinggebouw van woensdagavond. Uit onderzoek zal blijken het de dader is.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Brandweer handen vol brand in scoutinggebouw Hoogvliet
Schrijver:

 

 

HOOGVLIET – In de avond van woensdag werd er brand gemeld aan het Ruigenplaatbos in Hoogvliet. Het zou een pand betreffen in het bos. Eenmaal ter plaatse trof de brandweer brand aan in het scouting gebouw. Door de rook ontwikkeling kon de brandweer slecht zien waar de brandhaard in het pand bevond. Met behulp van een warmtebeeldcamera kon de brandweer de brandhaard lokaliseren. De brandweer gebruikte het zogenaamde ‘Cobra systeem’ , hiermee kan de brandweer van buitenaf blussen met een straal naar binnen.

Hiermee verlaagt de brandweer dramatisch de temperatuur binnen in het pand. Omdat de brand lastig te bestrijden was, doordat het gebouw van hout was gemaakt.Even later werd het sein middel brand gegeven. Van alle kanten werd het gebouw koel gehouden. Een lid van de scoutingclub kwam met de sleutel aan. Het pand werd voorzichtig open gemaakt en de brandweer zette de binnen aanval in.  Tegen middennacht werd het duidelijk dat het gebouw als verloren mag worden beschouwd.

Niet veel later werd de brandweer van Spijkenisse opgeroepen voor een prioriteit 1 buiten brand aan de Schouts Janszpad in Hoogvliet. Hier betrof het een brand in een heg tegen een woonhuis aan. De bewoners hadden deze brand grotendeels geblust met een tuinslang. De brandweer heeft de brand na geblust met een hoge druk.
De politie onderzoekt het scoutinggebouw aangestoken is of dat het een technisch mankement is geweest.

UPDATE : De politie heeft woensdagavond een mogelijke verdachte aangehouden voor de brandstichting in het scoutinggebouw van woensdagavond. Uit onderzoek zal blijken het de dader is.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag is rond middernacht een voertuigbrand gemeld aan de Courzandseweg op de Heijplaat. Ondanks het optreden van de brandweer kan de auto als verloren worden beschouwd. Het vuur heeft het voertuig volledig verwoest. Over de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!