maandag, januari 18, 2021

Brandweer handen vol brand in scoutinggebouw Hoogvliet

HOOGVLIET – In de avond van woensdag werd er brand gemeld aan het Ruigenplaatbos in Hoogvliet. Het zou een pand betreffen in het bos. Eenmaal ter plaatse trof de brandweer brand aan in het scouting gebouw. Door de rook ontwikkeling kon de brandweer slecht zien waar de brandhaard in het pand bevond. Met behulp van een warmtebeeldcamera kon de brandweer de brandhaard lokaliseren. De brandweer gebruikte het zogenaamde ‘Cobra systeem’ , hiermee kan de brandweer van buitenaf blussen met een straal naar binnen.

Hiermee verlaagt de brandweer dramatisch de temperatuur binnen in het pand. Omdat de brand lastig te bestrijden was, doordat het gebouw van hout was gemaakt.Even later werd het sein middel brand gegeven. Van alle kanten werd het gebouw koel gehouden. Een lid van de scoutingclub kwam met de sleutel aan. Het pand werd voorzichtig open gemaakt en de brandweer zette de binnen aanval in.  Tegen middennacht werd het duidelijk dat het gebouw als verloren mag worden beschouwd.

Niet veel later werd de brandweer van Spijkenisse opgeroepen voor een prioriteit 1 buiten brand aan de Schouts Janszpad in Hoogvliet. Hier betrof het een brand in een heg tegen een woonhuis aan. De bewoners hadden deze brand grotendeels geblust met een tuinslang. De brandweer heeft de brand na geblust met een hoge druk.
De politie onderzoekt het scoutinggebouw aangestoken is of dat het een technisch mankement is geweest.

UPDATE : De politie heeft woensdagavond een mogelijke verdachte aangehouden voor de brandstichting in het scoutinggebouw van woensdagavond. Uit onderzoek zal blijken het de dader is.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

Related Articles

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Twee gewonden na ongeluk Bredeweg Moerkapelle

0
Moerkapelle - Op de Bredeweg in Moerkapelle heeft maandagavond een frontale aanrijding plaatsgevonden. Twee personen...

Arrestatieteam treft hennepplantage aan bij aanhouding overvaller in Hellevoetsluis

0
Hellevoetsluis - Afgelopen vrijdag 15 januari heeft een arrestatieteam een 49-jarige man aangehouden tijdens een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg