dinsdag, januari 19, 2021

FOTO UPDATE: Zeer grote brand in recyclingsbedrijf Beelen Vlaardingen

VLAARDINGEN –  De brandweer heeft zaterdagavond haar handen vol gehad aan een zeer grote brand bij het afvalverwerkingsbedrijf Beelen. Dit bedrijf zit aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. De brandweer had in het begin veel moeite met de watertoevoer. Mede om die reden schaalde de brandweer al snel op naar zeer grote brand.

Even later werd er ook opgeschaald naar GRIP 1. Bij de brand kwamen grote dikke zwarte rookwolken vrij. Door de stank die de brand met zich meebracht, heeft de meldkamer van de DCMR milieudienst Rijnmond ongeveer 65 klachten ontvangen. De mensen kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden als ze last hadden van de rook. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen. Het bedrijf had namelijk geen vergunning om deze op te slaan.

Verschillende meetploegen van de brandweer hebben hier metingen naar gedaan. Verschillende blusboten hebben assistentie verleend aan de brandweer. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De getroffen panden kunnen allemaal als verloren worden beschouwd.

UPDATE 9.50: Volgens de politie brandt er nog een kleine loods met daarin kleine gasflessen. Omwonenden kunnen naar verwachting nog enkele knallen horen, maar dit levert geen gevaar op voor de omgeving.

Foto’s : Dylan Tolhuisen

Related Articles

Bedrijventerrein Hoekeindseweg Bergschenhoek doorzocht op illegale praktijken na tip

0
Bergschenhoek - Op het bedrijventerrein aan de Hoekeindseweg is dinsdagmorgen een doorzoeking gestart van onder...

Bedrijfspand beschoten Abram van Stolkweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een bedrijfspand aan de Abram van Stolkweg is afgelopen nacht tussen half 3...

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg