FOTO UPDATE: Zeer grote brand in recyclingsbedrijf Beelen Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

VLAARDINGEN –  De brandweer heeft zaterdagavond haar handen vol gehad aan een zeer grote brand bij het afvalverwerkingsbedrijf Beelen. Dit bedrijf zit aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. De brandweer had in het begin veel moeite met de watertoevoer. Mede om die reden schaalde de brandweer al snel op naar zeer grote brand.

Even later werd er ook opgeschaald naar GRIP 1. Bij de brand kwamen grote dikke zwarte rookwolken vrij. Door de stank die de brand met zich meebracht, heeft de meldkamer van de DCMR milieudienst Rijnmond ongeveer 65 klachten ontvangen. De mensen kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden als ze last hadden van de rook. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen. Het bedrijf had namelijk geen vergunning om deze op te slaan.

- Advertisement -

Verschillende meetploegen van de brandweer hebben hier metingen naar gedaan. Verschillende blusboten hebben assistentie verleend aan de brandweer. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De getroffen panden kunnen allemaal als verloren worden beschouwd.

UPDATE 9.50: Volgens de politie brandt er nog een kleine loods met daarin kleine gasflessen. Omwonenden kunnen naar verwachting nog enkele knallen horen, maar dit levert geen gevaar op voor de omgeving.

Foto’s : Dylan Tolhuisen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....