FOTO UPDATE: Zeer grote brand in recyclingsbedrijf Beelen Vlaardingen

zaterdag 14 mei 2011 17:26

VLAARDINGEN –  De brandweer heeft zaterdagavond haar handen vol gehad aan een zeer grote brand bij het afvalverwerkingsbedrijf Beelen. Dit bedrijf zit aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. De brandweer had in het begin veel moeite met de watertoevoer. Mede om die reden schaalde de brandweer al snel op naar zeer grote brand.

Even later werd er ook opgeschaald naar GRIP 1. Bij de brand kwamen grote dikke zwarte rookwolken vrij. Door de stank die de brand met zich meebracht, heeft de meldkamer van de DCMR milieudienst Rijnmond ongeveer 65 klachten ontvangen. De mensen kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden als ze last hadden van de rook. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen. Het bedrijf had namelijk geen vergunning om deze op te slaan.

Verschillende meetploegen van de brandweer hebben hier metingen naar gedaan. Verschillende blusboten hebben assistentie verleend aan de brandweer. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De getroffen panden kunnen allemaal als verloren worden beschouwd.

UPDATE 9.50: Volgens de politie brandt er nog een kleine loods met daarin kleine gasflessen. Omwonenden kunnen naar verwachting nog enkele knallen horen, maar dit levert geen gevaar op voor de omgeving.

Foto’s : Dylan Tolhuisen

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

FOTO UPDATE: Zeer grote brand in recyclingsbedrijf Beelen Vlaardingen
Schrijver:

 

 

VLAARDINGEN –  De brandweer heeft zaterdagavond haar handen vol gehad aan een zeer grote brand bij het afvalverwerkingsbedrijf Beelen. Dit bedrijf zit aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. De brandweer had in het begin veel moeite met de watertoevoer. Mede om die reden schaalde de brandweer al snel op naar zeer grote brand.

Even later werd er ook opgeschaald naar GRIP 1. Bij de brand kwamen grote dikke zwarte rookwolken vrij. Door de stank die de brand met zich meebracht, heeft de meldkamer van de DCMR milieudienst Rijnmond ongeveer 65 klachten ontvangen. De mensen kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden als ze last hadden van de rook. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen. Het bedrijf had namelijk geen vergunning om deze op te slaan.

Verschillende meetploegen van de brandweer hebben hier metingen naar gedaan. Verschillende blusboten hebben assistentie verleend aan de brandweer. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De getroffen panden kunnen allemaal als verloren worden beschouwd.

UPDATE 9.50: Volgens de politie brandt er nog een kleine loods met daarin kleine gasflessen. Omwonenden kunnen naar verwachting nog enkele knallen horen, maar dit levert geen gevaar op voor de omgeving.

Foto’s : Dylan Tolhuisen

 

Vrachtwagen gekanteld A38 / A16 Ridderkerk

Vrachtwagen gekanteld A38 / A16 Ridderkerk

Ridderkerk - Op de A38 is in de bocht naar de A16 een vrachtwagen gekanteld. Volgens omstanders zou de vrachtwagen te hard hebben gereden en daarna zijn gekanteld. De bestuurder kwam door het ongeval bekneld te zitten in het voertuig. De brandweer is ter plaatse en...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!