Gebluste kalk vrijgekomen bij bedrijf aan Vondelingenplaat

vrijdag 27 mei 2011 12:27

VONDELINGENPLAAT HOOGVLIET – Bij het bedrijf Recycling Kombinatie aan de Vondelingenweg is vrijdagochtend 15 Ton gebluste kalk (Calcium Hydroxide ) vrijgekomen. Dit zou gebeurd zijn tijdens het overpompen van de stof.

Bij het overpompen van de stof kwam het personeel erachter dat er een lek zat in de slang, het is onbekend hoeveel van de stof in poedervorm is vrijgekomen.
De brandweer schaalde op naar middel hulpverlening , vervolgens naar GRIP 1. De wolk uit zich uitgestrekt over een groot gebied, en was neergeslagen op industriegebieden nabij Hoogvliet. Op deze bedrijven werd onderzoek verricht, ook werd elders in Hoogvliet onderzoeken gestart. Hier werd geen poeder aangetroffen.

In het begin dacht men dat een chauffeur gewond was geraakt bij de ontsnapping van de stof, later dag op de dag bleken er nog twee gewonden te zijn. Het drietal is overgebracht naar het ziekenhuis. Gebluste kalk is calciumhydroxide en wordt onder meer toegepast in de drinkwaterzuivering om de zuurtegraad van het water te regelen. Calciumhydroxide kan in poedervorm geen kwaad, maar opgelost in water kan het in hoge concentraties irritaties en brandwonden veroorzaken. Indien men een oplossing met een hoge concentratie calciumhydroxide op de huid krijgt voelt deze glibberig of slijmerig aan, dit is niet de calciumhydroxide, maar de huid die oplost.

De bedrijven hebben zelf het poeder opgeruimd, de arbeidinspectie stelt een onderzoek in.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Gebluste kalk vrijgekomen bij bedrijf aan Vondelingenplaat
Schrijver:

 

 

VONDELINGENPLAAT HOOGVLIET – Bij het bedrijf Recycling Kombinatie aan de Vondelingenweg is vrijdagochtend 15 Ton gebluste kalk (Calcium Hydroxide ) vrijgekomen. Dit zou gebeurd zijn tijdens het overpompen van de stof.

Bij het overpompen van de stof kwam het personeel erachter dat er een lek zat in de slang, het is onbekend hoeveel van de stof in poedervorm is vrijgekomen.
De brandweer schaalde op naar middel hulpverlening , vervolgens naar GRIP 1. De wolk uit zich uitgestrekt over een groot gebied, en was neergeslagen op industriegebieden nabij Hoogvliet. Op deze bedrijven werd onderzoek verricht, ook werd elders in Hoogvliet onderzoeken gestart. Hier werd geen poeder aangetroffen.

In het begin dacht men dat een chauffeur gewond was geraakt bij de ontsnapping van de stof, later dag op de dag bleken er nog twee gewonden te zijn. Het drietal is overgebracht naar het ziekenhuis. Gebluste kalk is calciumhydroxide en wordt onder meer toegepast in de drinkwaterzuivering om de zuurtegraad van het water te regelen. Calciumhydroxide kan in poedervorm geen kwaad, maar opgelost in water kan het in hoge concentraties irritaties en brandwonden veroorzaken. Indien men een oplossing met een hoge concentratie calciumhydroxide op de huid krijgt voelt deze glibberig of slijmerig aan, dit is niet de calciumhydroxide, maar de huid die oplost.

De bedrijven hebben zelf het poeder opgeruimd, de arbeidinspectie stelt een onderzoek in.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 17 september zijn een moeder en haar twee kinderen in haar woning aan de Dr. de Visserstraat in Rotterdam overvallen door twee gewapende mannen. Even voor elf uur 's avonds werd de politie gealarmeerd voor een overval in een woning. Twee...

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Rotterdam - In een auto aan de Parallelweg in Rotterdam is woensdagavond een man met een schotwond aangetroffen. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij ondanks reanimatiepogingen is overleden. Hulpverleners werden naar het adres gestuurd vanwege een reanimatie en...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!