Extreem noodweer treft Nederland

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Het onweerscomplex boven Nederland word alleen nog maar sterker. Het buiencomplex zit in een lijn van Amsterdam naar Tilburg. In Utrecht/Gelderland word er gewaarschuwd voor zeer grote hagelstenen van 5cm in omtrek. Orkaanwinden van 130 km/u en zeer zwaar onweer. Bomen kunnen als lucifertakjes afbreken, ook kan er “grote” schade ontstaan aan gebouwen. Tevens bestaat er een kans op windhozen en wateroverlast.

Het noodweer zal aan het einde van de avond het Groningen bereiken. De tropische dag word afgestraft met noodweer, het KNMI waarschuwde gisteren voor “zware”onweersbuien. Het KNMI verwachte het onweer dinsdag aan het einde van de dag. Het noodweer kwam alleen veel eerder dan verwacht. Dinsdagochtend ontstonden er boven Frankrijk onweerscomplexen die met 47 km/u richting Zuid-West Nederland. Het was zwaar onweer met rukwinden, vooraf gegaan met een zogeheten “shelfcloud”. Rond 8 uur trof het noodweer nederland. Het onweer duurde 1 uur, daarna stortte de bui in.

- Advertisement -

KNMI gaf in de ochtend bericht dat de buien eerder waren onstaan dan verwacht, ook waren de buien zwaarder dan voorspeld. Het KMMI gaf een waarschuwing uit voor de na-middag / avond voor zwaar noodweer. Hierbij waren windstoten mogelijk van ruim 80 km/u , zwaar onweer en hagelstenen van ruim 3cm. Rond 19:00 gaf KNMI een code oranje uit, een Supercell (zware onweersbui die om zich eigen as heen draait) arriveerde in de provincie Zuid Holland. Ook in Brabant en Limburg begon het noodweer. Mensen moeten rekening houden met extreem noodweer, dit kan echter plaatselijk verschillen. Het zwaarste word later en vannacht verwacht in het midden en het oosten van het land. Plaatselijk kunnen er windhozen ontstaan.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....