GRIP 2 Brand bij Aluchemie Botlek

Date:

Share post:

- Advertisement -

BOTLEK ROTTERDAM – Rond 2 uur vanmiddag is er brand uitgebroken bij Aluchemie aan de Oude Maasweg. Boven het terrein waren gele rookwolken te zien. Om half 4 was de brand niet uit, maar wel onder controle.

In verband met het vrijkomen van gevaarlijke stoffen is de A15 vanaf het Hartelkruis afgesloten. In verband met de grote van het incident is er opgeschaald naar GRIP 2, inmiddels is weer teruggeschaald  naar GRIP 0  .Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. Het bedrijf, dat is gevestigd aan de Oude Maasweg, fabriceert zogeheten anoden die nodig zijn om aluminium uit erts te winnen.

De brand zou zijn ontstaan in een ringleiding. Die voert rookgassen van een verbrandingsoven af. De brand en rookontwikkeling is inmiddels afgenomen. Er is in de omgeving alleen nog een zwavellucht te ruiken, maar die is volgens de brandweer niet gevaarlijk.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd