Topdrukte bij de Marinedagen 2011

Date:

Deel bericht:

DEN HELDER – Na een  jaar afwezigheid werden vrijdag, zaterdag en zondag in de Marinehaven in Den Helder de Marinedagen georganiseerd. Dit jaar zijn er ruim 150.000 bezoekers langs geweest. De organisatie is zeer tevreden over het verloop.

Het thema van dit jaar was ‘Future operations: ‘Voortvarend naar de toekomst’. De marine heeft tijdens de Marinedagen laten zien dat zij klaar zijn voor wereldwijde militaire inzet, voor vrede en veiligheid. De marine gaf diverse demonstraties waaronder een amfibische landing, waarbij de mariniers met een grote inzet het land benaderen vanuit de zee. Ook werd er een kaping aan boord van een schip gedemonstreerd, waarbij mariniers uit een Lynx-Helikopter een landing maken op een schip om piraten te overmeesteren.

- Advertisement -

Het Apache Solo Display Team van de Koninklijke Luchtmacht gaf ook een demonstratie met de AH-64D Apache gevechthelikopter. Met vol trots werd ook de allernieuwste aanwinst van Defensie gepresenteerd. De nieuwe NH-90 helikopter, die de search en rescue taken zal gaan overnemen van de Lynx en de SAR helikopters. Verder waren er diverse activiteiten voor jong en oud en konden diverse schepen worden bezocht. Ook deze Marinedagen waren een groot succes.

Vanwege bezuinigingen op Defensie vervallen dit jaar de Landmachtdagen. In September kunnen bezoekers weer genieten van de Luchtmachtdagen, die dit jaar op vliegbasis Leeuwarden plaats vinden.

Foto’s : Jasper Warmerdam

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....