dinsdag, januari 19, 2021

Topdrukte bij de Marinedagen 2011

DEN HELDER – Na een  jaar afwezigheid werden vrijdag, zaterdag en zondag in de Marinehaven in Den Helder de Marinedagen georganiseerd. Dit jaar zijn er ruim 150.000 bezoekers langs geweest. De organisatie is zeer tevreden over het verloop.

Het thema van dit jaar was ‘Future operations: ‘Voortvarend naar de toekomst’. De marine heeft tijdens de Marinedagen laten zien dat zij klaar zijn voor wereldwijde militaire inzet, voor vrede en veiligheid. De marine gaf diverse demonstraties waaronder een amfibische landing, waarbij de mariniers met een grote inzet het land benaderen vanuit de zee. Ook werd er een kaping aan boord van een schip gedemonstreerd, waarbij mariniers uit een Lynx-Helikopter een landing maken op een schip om piraten te overmeesteren.

Het Apache Solo Display Team van de Koninklijke Luchtmacht gaf ook een demonstratie met de AH-64D Apache gevechthelikopter. Met vol trots werd ook de allernieuwste aanwinst van Defensie gepresenteerd. De nieuwe NH-90 helikopter, die de search en rescue taken zal gaan overnemen van de Lynx en de SAR helikopters. Verder waren er diverse activiteiten voor jong en oud en konden diverse schepen worden bezocht. Ook deze Marinedagen waren een groot succes.

Vanwege bezuinigingen op Defensie vervallen dit jaar de Landmachtdagen. In September kunnen bezoekers weer genieten van de Luchtmachtdagen, die dit jaar op vliegbasis Leeuwarden plaats vinden.

Foto’s : Jasper Warmerdam

Related Articles

Bedrijfspand beschoten Abram van Stolkweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een bedrijfspand aan de Abram van Stolkweg is afgelopen nacht tussen half 3...

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg