maandag, januari 25, 2021

Flinke uitslaande kelderbrand als oefening Beugstraat Hoogvliet

HOOGVLIET – Om half 2 vanmiddag heeft de brandweer van Hoogvliet een oefening gehouden aan de Beugstraat, het scenario was een uitslaande kelderbrand in een flat. In de kelder lagen pallets en kerstbomen, ook oude kranten waren aanwezig. Mogelijk waren er slachtoffers aanwezig.

De brandweer kwam met 3 wagens ter plaatse, eenmaal aanwezig stond de hele kelder al in brand en had zich al flink uitgebreid. De hitte bij de brand liep gauw op naar de ruime 300 graden, om de hitte nog intenser te maken heeft de brandweer een houten plank voor het kelderraam bevestigd. zodat de hitte verder op liep. Omdat het te gevaarlijk was om de brandweermannen naar binnen te sturen heeft de brandweer gebruikt gemaakt van het COBRA-systeem. Deze kan met ruim 300 bar dwars door muren en metalen voorwerpen, de brandweer heeft het COBRA-systeem tegen het raam en 1 van de planken gezet. De brandweer kan hiermee de temperatuur met ruim 200 graden naar beneden brengen, zodat het veilig is om de aanvalsploeg naar binnen te sturen. Nadat de brand onder controle was heeft de brandweer de kelder geventileerd.

Na een succesvolle oefening kon de brandweer terug naar de kazerne.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

Related Articles

Auto te water door vergeten handrem Bermweg Capelle aan den Ijssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Bermweg is maandagmorgen een auto te water geraakt....

Beschietingen op woning mogelijk waarschuwing vanuit Criminele circuit Charactostraat Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - De politie houdt er rekening mee dat de beschietingen op...

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg