Flinke uitslaande kelderbrand als oefening Beugstraat Hoogvliet

donderdag 7 juli 2011 14:58

HOOGVLIET – Om half 2 vanmiddag heeft de brandweer van Hoogvliet een oefening gehouden aan de Beugstraat, het scenario was een uitslaande kelderbrand in een flat. In de kelder lagen pallets en kerstbomen, ook oude kranten waren aanwezig. Mogelijk waren er slachtoffers aanwezig.

De brandweer kwam met 3 wagens ter plaatse, eenmaal aanwezig stond de hele kelder al in brand en had zich al flink uitgebreid. De hitte bij de brand liep gauw op naar de ruime 300 graden, om de hitte nog intenser te maken heeft de brandweer een houten plank voor het kelderraam bevestigd. zodat de hitte verder op liep. Omdat het te gevaarlijk was om de brandweermannen naar binnen te sturen heeft de brandweer gebruikt gemaakt van het COBRA-systeem. Deze kan met ruim 300 bar dwars door muren en metalen voorwerpen, de brandweer heeft het COBRA-systeem tegen het raam en 1 van de planken gezet. De brandweer kan hiermee de temperatuur met ruim 200 graden naar beneden brengen, zodat het veilig is om de aanvalsploeg naar binnen te sturen. Nadat de brand onder controle was heeft de brandweer de kelder geventileerd.

Na een succesvolle oefening kon de brandweer terug naar de kazerne.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Flinke uitslaande kelderbrand als oefening Beugstraat Hoogvliet
Schrijver:

 

 

HOOGVLIET – Om half 2 vanmiddag heeft de brandweer van Hoogvliet een oefening gehouden aan de Beugstraat, het scenario was een uitslaande kelderbrand in een flat. In de kelder lagen pallets en kerstbomen, ook oude kranten waren aanwezig. Mogelijk waren er slachtoffers aanwezig.

De brandweer kwam met 3 wagens ter plaatse, eenmaal aanwezig stond de hele kelder al in brand en had zich al flink uitgebreid. De hitte bij de brand liep gauw op naar de ruime 300 graden, om de hitte nog intenser te maken heeft de brandweer een houten plank voor het kelderraam bevestigd. zodat de hitte verder op liep. Omdat het te gevaarlijk was om de brandweermannen naar binnen te sturen heeft de brandweer gebruikt gemaakt van het COBRA-systeem. Deze kan met ruim 300 bar dwars door muren en metalen voorwerpen, de brandweer heeft het COBRA-systeem tegen het raam en 1 van de planken gezet. De brandweer kan hiermee de temperatuur met ruim 200 graden naar beneden brengen, zodat het veilig is om de aanvalsploeg naar binnen te sturen. Nadat de brand onder controle was heeft de brandweer de kelder geventileerd.

Na een succesvolle oefening kon de brandweer terug naar de kazerne.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!