zaterdag, januari 16, 2021

Grote brand vernielt loodsen en zorgboerderij Drogendijk Spijkenisse

SPIJKENISSE – Aan de Drogendijk woedde gisternacht een zeer grote brand, 2 loodsen en een zorgboerderij stonden volledig in brand. De brand was pas laat in de nacht onder controle.

De brand ontstond rond half 1 woensdagnacht. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand te bestrijden. Brandweerkorpsen uit de wijde omtrek zijn bezig om de brand te bestijden. Volgens de brandweer is er bij de brand asbest vrijgekomen, de brandweer voert samen met de DMCR metingen uit. Bewoners hoeven zich volgens de politie geen zorgen te maken. Tot zover bekend is er niemand gewond geraakt. De brandweer laat de zorgboerderij gecontroleerd uitbranden. De kleinere schuur die zich rechts van de brand bevind is minder zwaar toegetakeld door de vlammen, het woonhuis daarnaast is compleet bespaard gebleven. De loodsen werden gebruikt door de gemeente voor opslag, of de brand aangestoken is is niet bekend.

De gemeente van Spijkenisse stuurde vanmorgen brieven naar de bewoners van Maaswijk, over de asbest en hoe daar mee om te gaan. Vrijdagochtend om 07.00 uur start EcoLoss met schoonmaken in Landgoed. Indien mogelijk word er ook in het weekend doorgewerkt, kinderspeelplaatsen in Maaswijk en de skatebaan zijn al schoongemaakt. Twee ploegen gaan vanaf winkelcentrum Maaswijk de wijk door, bekijken de tuinen en ruimen op waar nodig.

Meer informatie vind u op de site van de gemeente Spijkenisse.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg