Spectaculaire wolk trekt over regio Rijnmond (Shelfcloud)

Date:

Share post:

- Advertisement -

HOOGVLIET – Donderdagavond trok er rond half 10 een spectaculaire wolk over de regio, de wolk trok veel bekijks aan van mensen.

De wolk (de zogeheten shelfcloud) kwam vanuit Frankrijk en trok vervolgens via Zeeland onze regio binnen. Een shelfcloud is een wolk die om z’n eigen as heen draait, en bestaat uit warme en koude lucht. De koude lucht onder aan de wolk word als het ware omhoog gezogen door de warme lucht bovenaan de wolk, dit als gevolg dat het voorste deel naar boven draait. Dit geeft soms fraaie luchten die angstaanjagend kunnen overkomen. Een shelfcloud is een voorkeursplaats voor windhozen om te ontstaan.

Omdat de atmosfeer onstabiel is en er draai bewegingen voordoen kunnen er windhozen ontstaan. Vaak blijft het in Nederland bij een tuba , dit is een beginnend windhoosje die niet in aanmerking komt met de grond. Deze shelfcloud was van een onweersrestant uit Frankrijk.

Hier onder enkele plaatjes “Genomen vanuit Hoogvliet richting Spijkenisse”

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd