donderdag, januari 28, 2021

Grote scheepsbrand Waalhaven Rotterdam

ROTTERDAM –  Donderdagavond omstreeks kwart voor tien werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een scheepsbrand aan de Waalhaven Oostzijde te Rotterdam. Vele hulpdiensten waaronder de traumahelikopter werden gestuurd naar de brand. Ter plaatse bleek er inderdaad brand te woeden in de machinekamer en de schoorsteen van een vrachtschip dat afgemeerd lag bij het bedrijf Rhenus Logistics.

Vier bemanningsleden van het schip hadden getracht de brand zelf te blussen en zijn hierbij soms zwaar gewond geraakt door het vuur of door het inhaleren van rook en dieseldampen. Deze zijn allen per ambulance afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving. Doordat de omvang van de brand achteraf vrij groot bleek en door de grote hoeveelheid gewonden werd al vrij snel het sein Grote Brand gegeven door de brandweer. Het schip dat geladen was met aluminium is door de brand zwaar beschadigd geraakt.

Het bestrijden van de brand werd vooral bemoeilijkt omdat de brand vooral woedde in het isolatiemateriaal van de schoorsteen waardoor de vuurhaard moeilijk te berijken was voor de brandweer. Omstreeks elf uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. Bij de brand zijn geen gevaarlijke of schadelijke stoffen voor de omgeving vrijgekomen.

Foto’s : Arne Riegman

Related Articles

Politie houdt 14-jarige verdachte aan voor brand Plaswijckpark Rotterdam

0
Rotterdam - Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 14-jarige verdachte aangehouden...

Uitslaande brand restaurant Plaswijckpark mogelijk aangestoken Ringdijk Rotterdam (video)

0
Rotterdam - De zeer grote brand in het theater van Plaswijckpark aan de Ringdijk in...

Beschietingen woning Charactostraat Capelle aan den IJssel link met vier schietincidenten

0
Capelle aan den IJssel - De eigenaar van de woning aan de Charactostraat in Capelle...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,316FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg