Grote scheepsbrand Waalhaven Rotterdam

vrijdag 8 juli 2011 03:14

ROTTERDAM –  Donderdagavond omstreeks kwart voor tien werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een scheepsbrand aan de Waalhaven Oostzijde te Rotterdam. Vele hulpdiensten waaronder de traumahelikopter werden gestuurd naar de brand. Ter plaatse bleek er inderdaad brand te woeden in de machinekamer en de schoorsteen van een vrachtschip dat afgemeerd lag bij het bedrijf Rhenus Logistics.

Vier bemanningsleden van het schip hadden getracht de brand zelf te blussen en zijn hierbij soms zwaar gewond geraakt door het vuur of door het inhaleren van rook en dieseldampen. Deze zijn allen per ambulance afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving. Doordat de omvang van de brand achteraf vrij groot bleek en door de grote hoeveelheid gewonden werd al vrij snel het sein Grote Brand gegeven door de brandweer. Het schip dat geladen was met aluminium is door de brand zwaar beschadigd geraakt.

Het bestrijden van de brand werd vooral bemoeilijkt omdat de brand vooral woedde in het isolatiemateriaal van de schoorsteen waardoor de vuurhaard moeilijk te berijken was voor de brandweer. Omstreeks elf uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. Bij de brand zijn geen gevaarlijke of schadelijke stoffen voor de omgeving vrijgekomen.

Foto’s : Arne Riegman

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Grote scheepsbrand Waalhaven Rotterdam
Schrijver:

 

 

ROTTERDAM –  Donderdagavond omstreeks kwart voor tien werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een scheepsbrand aan de Waalhaven Oostzijde te Rotterdam. Vele hulpdiensten waaronder de traumahelikopter werden gestuurd naar de brand. Ter plaatse bleek er inderdaad brand te woeden in de machinekamer en de schoorsteen van een vrachtschip dat afgemeerd lag bij het bedrijf Rhenus Logistics.

Vier bemanningsleden van het schip hadden getracht de brand zelf te blussen en zijn hierbij soms zwaar gewond geraakt door het vuur of door het inhaleren van rook en dieseldampen. Deze zijn allen per ambulance afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving. Doordat de omvang van de brand achteraf vrij groot bleek en door de grote hoeveelheid gewonden werd al vrij snel het sein Grote Brand gegeven door de brandweer. Het schip dat geladen was met aluminium is door de brand zwaar beschadigd geraakt.

Het bestrijden van de brand werd vooral bemoeilijkt omdat de brand vooral woedde in het isolatiemateriaal van de schoorsteen waardoor de vuurhaard moeilijk te berijken was voor de brandweer. Omstreeks elf uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. Bij de brand zijn geen gevaarlijke of schadelijke stoffen voor de omgeving vrijgekomen.

Foto’s : Arne Riegman

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!