dinsdag, juli 5, 2022
13.9 C
Rotterdam
dinsdag 5 juli 2022

Veel overlast in de regio door wind en regen

- advertentie -

ROTTERDAM – De harde wind en het constante regenval leidt op veel plaatsen problemen in de regio. Kelders lopen onder en bomen waaien om.

In de Alard Duhameelstraat in Rotterdam-Alexander viel donderdagochtend een boom op een auto, op de waalhaven blokkeerde een dikke tak de weg. Ook in Maassluis lag er een boom op straat. Er zijn talloze meldingen van stormschade’s , onder andere bomen die op huizen of auto’s belanden.

Bij het voormallige bedrijf Ferro aan de Keileweg in Rotterdam staat een schoorsteen scheef, deze dreigt om te vallen. De brandweer heeft opgeschaald op naar GRIP 1. Ook is er een eneco kantoor ontruimt, er is ruim afgezet mocht de schoorsteen omvallen. De schoorsteen zou bewegingen vertonen. De Fast Ferry van de RET tussen Hoek van Holland, Rozenburg en de Maasvlakte is uit de vaart. De Waterbus tussen Rotterdam en Dordrecht vaart normaal.

De vluchten op Rotterdam The Hague Airport verlopen zonder vertragingen, reizigers op Schiphol kunnen vertragingen verwachten van ruim 1 uur.
In de regio zijn er veel meldingen van windschade en wateroverlast, de brandweer krijgt in korte tijd veel meldingen. p de A29 bij de Haringvlietbrug is een aanhanger omgewaaid.

KNMI heeft donderdagochtend de weerswaarschuwingen uitgebreid, overal in het land kunnen zware windstoten voorkomen. Ook verwacht het KNMI overvloedig regenval wat kan leiden tot wateroverlast. In de middag kan het ook nog gaan onweren, dit kan gepaard gaan met windstoten tot 90 – 100 km/u. Aan de kust staat een stormachtige windkracht 8.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -