GRIP 2 Onstabiele kade Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs

Date:

Deel bericht:

BERKEL en RODENRIJS – Vanmiddag was er een gevaar voor overstroming aan de Noordeindseweg in de gemeente Lansingerland. Door een te hoog waterniveau en een te zwakke kade was er gevaar voor overstroming. Totaal werden er 10 zwakke punten gevonden waar het water door heen sijpelde. De brandweer schaalde op naar GRIP 2 , verschillende functionarissen moesten zich verzamelen aan de meldkamer in Rotterdam.

- Advertisement -

Delfland vrijdagmiddag noodreparaties uitgevoerd met zandzakken. De noodreparaties zullen blijven liggen, de vaart blijft afgedamd en het waterpeil wordt lager dan normaal gehouden, totdat de kade in zijn geheel wordt aangepakt in een kadeverbeteringsplan. Het is nog niet bekend wanneer de kade wordt verbeterd en de noodreparaties kunnen worden weggehaald Hier bedachten zij een plan van aanpak, het blusvoertuig van Berkel en Rodenrijs was onderweg naar de kade. Vanaf 20:15 is de situatie onder controle, en is er afgeschaald naar GRIP 0.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd