maandag, januari 25, 2021

Problemen bij hulpdiensten storing KPN Nederland opgelost

ROTTERDAM – In de nacht van Woensdag heeft rond 1uur een storing opgetreden bij het KPN netwerk, het P2000 en C2000 Alarmeringssysteem lag hierdoor plat. De storing is inmiddels opgelost.

Verschillende provincies hadden problemen, onder andere Hollands-midden , Rotterdam-Rijnmond en Zuid Holland Zuid.
De storing zou rond half 5 vannacht opgelost zijn, KPN slaagde niet hierin.

De RET besloot hierdoor geen metro’s te laten rijden , omdat er onveilige situaties konden ontstaan. Wel werden er extra bussen en trams ingezet, sinds half 10 word het metroverkeer weer opgestart.Als eerste worden er met lege metro’s testritten gemaakt. Mocht dit goed verlopen , dan rijden de metro’s later in de ochtend volgens dienstregeling.

In Rijnmond hadden de hulpdiensten zich voorbereid op de mogelijke gevolgen van de storing zoals uitval van de bereikbaarheid van 112-centrale. Daarom is opgeschaald naar GRIP 4 en werden gemeentelijke en regionale veiligheidsstaven geactiveerd. Omdat de veiligheid van de burger goed te kunnen garanderen heeft de meldkamer besloten om vrijwillige brandweermensen naar de kazerne’s te laten komen. Ook politiebureau’s werden extra bemand. Door de storing bij KPN werkte ook automatisch brandalarm niet meer, deze staan normaal doorschakeld naar de meldkamer. Mocht deze afgaan werd er een melding gemaakt, en rukte de brandweer uit. De mensen die in inrichting werkten zoals verzorgingstehuizen en ziekenhuishuizen werden op de hoogte gesteld, en moesten mocht het alarm afgaan zelf 112 bellen. Radio Rijnmond heeft gedurende de storing gefungeerd als rampenzender.

Related Articles

Ongeregeldheden in Rotterdam-Zuid en Centrum, meerdere aanhoudingen verricht

0
Rotterdam - Een groep van in totaal zo'n 100 jongeren is maandagavond omstreeks 19.00 uur...

Auto te water door vergeten handrem Bermweg Capelle aan den Ijssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Bermweg is maandagmorgen een auto te water geraakt....

Beschietingen op woning mogelijk waarschuwing vanuit Criminele circuit Charactostraat Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - De politie houdt er rekening mee dat de beschietingen op...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg