Brandweer oefent auto met meerdere slachtoffers te water

Date:

Share post:

SCHIEDAM – De brandweer blust niet alleen branden blussen. Het redden van dier in nood, of een te water geraakt persoon redden hoort ook bij de taken van de brandweer. Dat laatste, het redden van een persoon is vandaag geoefend op de Buitenhavenweg in Schiedam.

Hier was een auto te water geraakt. Er zaten meerdere slachtoffers, waaronder een baby in de auto. De brandweerduikers moesten deze ”slachtoffers” snel redden. Nadat ze de auto hadden gevonden, hadden ze ook al snel de poppen gevonden. Na een korte reanimatie deed de pop het weer, en kon deze weer terug het water in voor de volgende groep die dezelfde oefening deed. De duikers die uit het water moesten werden met de hoogwerker uit het water gehaald. De hoogwerker kreeg tijdens de oefening alleen een uitruk. De laatste brandweerduiker is daarom met de kraanwagen uit het water getakeld.

Foto’s : Dylan Tolhuisen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd