dinsdag, januari 26, 2021

Brandweer oefent auto met meerdere slachtoffers te water

SCHIEDAM – De brandweer blust niet alleen branden blussen. Het redden van dier in nood, of een te water geraakt persoon redden hoort ook bij de taken van de brandweer. Dat laatste, het redden van een persoon is vandaag geoefend op de Buitenhavenweg in Schiedam.

Hier was een auto te water geraakt. Er zaten meerdere slachtoffers, waaronder een baby in de auto. De brandweerduikers moesten deze ”slachtoffers” snel redden. Nadat ze de auto hadden gevonden, hadden ze ook al snel de poppen gevonden. Na een korte reanimatie deed de pop het weer, en kon deze weer terug het water in voor de volgende groep die dezelfde oefening deed. De duikers die uit het water moesten werden met de hoogwerker uit het water gehaald. De hoogwerker kreeg tijdens de oefening alleen een uitruk. De laatste brandweerduiker is daarom met de kraanwagen uit het water getakeld.

Foto’s : Dylan Tolhuisen

Related Articles

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Noodverordeningen voor winkelcentrums in Capelle aan den IJssel en Rotterdam Alexandrium

0
Rotterdam Oost - Zowel de gemeente Capelle aan den IJssel als de gemeente Rotterdam hebben...

Vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeluk A16 Rotterdam vrijgesproken

0
Rotterdam - De vrachtwagenchauffeur die op 13 november 2017 betrokken was bij een dodelijk ongeval...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg