Allergische reactie vraagt om inzet traumahelikopter

Date:

Deel bericht:

VLAARDINGEN – In Vlaardingen op de Zoutelandhoeve is zaterdagmiddag een vrouw in de nek gestoken door een wesp. Het slachtoffer bleek een heftige allergische reactie na de wespensteek,te vertonen en daarom wordt ook de traumahelikopter opgeroepen.

De traumahelikopter blijkt niet nodig. De inzet wordt dan ook geannuleerd. Maar later blijkt te allergische reactie zo heftig dat alsnog assistentie wordt gevraagd van het Mobiel Medisch Team. De ambulance wil ondertussen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Als de helikopter geland is, kan de arts meteen in de ambulance stappen. Deze stond midden op de weg te wachten. Het slachtoffer is door de ambulance met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.

- Advertisement -

Nadat de ambulance is vertokken, wou het personeel van de traumahelicopter vertrekken naar het EMC. Het personeel kreeg te horen dat dit momenteel niet mogelijk was, het brandweerteam van het EMC stond nog niet klaar, in verband met de brandveiligheid op het helikopterplatform van het Erasmus Medisch Centrum staat daar standaard de brandweer paraat. De piloot van de lifeliner 2 moest wachten tot dit team klaar stond. De ”gele magneet” zoals de bemanning van de heli het noemt, werd door veel mensen bekeken. Nadat iedereen op afstand was gebracht kon de heli naar het EMC vliegen om de arts van het team op te halen.

Foto’s : Dylan Tolhuisen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd