Traumahelicopter Zuid-West Nederland weer inzetbaar

Date:

Deel bericht:

VLAARDINGEN – De traumahelicopter van Zuid-West Nederland (lifeliner 2) is na reparatie weer inzetbaar, vanmorgen werd het mobiel medisch team opgeroepen voor een kinderreanimatie in Vlaardingen.
Hierbij raakte de piloot bij het landen een voetbalgoaltje op een veld.

Het team haaste zich naar de reanimatie, het slachtoffertje is naar het ziekenhuis gebracht. Na de reanimatie keerde het traumapersoneel terug naar de helicopter. Na overleg met de meldkamer mocht de lifeliner 2 niet opstijgen vanwege veiligheidsoverwegingen. In de staartrotor zat een klein gaatje wat voor gevaar kon zorgen tijdens het opstijgen en landen van de helicopter. De politie heeft het gebied waar de helicopter stond afgesloten , het traumapersoneel is opgehaald door het MMT voertuig. Hier in kan het team gewoon verder werken en levens redden.

- Advertisement -

Specialisten uit Duitsland waren onderweg om de helicopter te maken, uiteindelijk is dit gelukt en na vele checks kon de traumahelicopter weer inzetbaar. De piloot heeft de traumahelicopter terug gevlogen naar Zestienhoven waar deze gewoon weer in gebruik kan worden genomen.

Foto’s  : Dylan Tolhuisen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd