Wereld Haven Dagen 2011

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Op 2,3 en 4 september word het evenement de wereld haven dagen georganiseerd , het evenement word jaarlijks door vele mensen bezocht. Onder andere de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ,de koninklijke marine, de luchtmacht en de KNRM geven demonstraties weg.

- Advertisement -

Zo liet de KNRM (Koninklijke Nederlands Reddings Maatschappij) in samenwerking met de SAR (Search And Rescue) helicopter van de luchtmacht een demonstratie zien hoe personen uit het water worden gered.
De Koninklijke marine liet onder andere een demonstratie zien hoe zij piraten op zee arresteren, deze piraten hadden aan de Rotterdamse-haven een schip gekaapt. De NH90 helicopter die de luchtmacht gebruikte voor de demonstraties raakte helaas op de 2e dag defect door een scheur van ruim 80 centimeter in z’n voorraam. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond liet onder andere demonstraties zien hoe de procedure werkt bij een beknelling, hier was een auto tot stilstand geraakt tegen een boom.

Maar ook andere bedrijven van bijvoorbeeld de Rotterdamse-haven en instanties zullen aanwezig zijn. De haven(gerelateerde)- bedrijven op de kades presenteren zich met zo veel mogelijk bijzonder
havenmaterieel, grote kranen, innovatieve projecten en schepen die van binnen bezocht kunnen. Zo probeert men een goeie indruk te geven hoe de Rotterdamse-haven in elkaar zit. Kinderen konden zich laten schminken bij de landmacht , ook kunnen zij meerijden met voertuigen van de landmacht en de brandweer.
Zo is er genoeg te doen voor jong en oud.

Ook kwam vrijdagmiddag de Chinese Draak aan uit China. Deze is gebouwd door artiesten uit Suchian Province China met als centrale stad Chengdu, in de draak zitten 1200 spaarlampen. De burgemeester Aboutaleb gaf vrijdagmiddag om 14 uur het startschot van de wereld haven dagen 2011. In de middag van zaterdag kwam het beroemde schip ” Pride Of Rotterdam ” de Rotterdamse-haven in varen, deze werd begeleid door een helicopter en speciale boten. Zaterdagavond zal om 23:00 uur een vuurwerkshow worden gegeven aan de wilhelminapier.

Het evenement zal tot en met zondag door gaan..

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....