Update : Gasontsnapping zorgde voor explosiegevaar Azieweg Maasvlakte

Date:

Deel bericht:

MAASVLAKTE ROTTERDAM – Vanmiddag is bij het bedrijf LPG Terminal aan de Azieweg in de Maasvlakte een flinke gaswolk ontsnapt.

- Advertisement -

De hulpdiensten rukte grootschalig uit, ook activeerde zij het scenario GRIP 2. Dit betekend dat het effect gebied groter is dan het incidentgebied zelf.

Het lek kwam door een lekkende afsluiter in een van de buizen, de gaswolk werd door de wind naar zee geblazen en hoopte zich hier op. De politie heeft al het scheepvaartverkeer stil gelegd. Even was er gevaar voor een mogelijke explosie door de ophoping van het gas.

Het lek is inmiddels gedicht, de brandweer creëerde een “watergordijn” zodat de gaswolk naar beneden werd gehouden. Hierdoor verminderde de brandweer het gevaar van een explosie.

De politie doet samen met de brandweer een onderzoek hoe de lek heeft kunnen ontstaanHet scheepvaartverkeer ligt nog wel stil, wanneer dit weer op gang word gebracht is onduidelijk.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....