zaterdag, januari 23, 2021

Gezamenlijke brandweer van Rotterdam assisteert bij brand in flatgebouw Waddinxveen

WADDINXVEEN – In Waddinxveen woedt al sinds half drie vanmiddag een brand in een flatgebouw aan de Juliana van Stolberglaan, de brandweer rukte toen met spoed uit.

Ter plaatse bleek de brand in een spouwmuur te woeden en breidde zich langzaam uit naar de boven etages. De brandweer schaalde op naar middelbrand en lieten meerdere eenheden ter plaatse komen.

Door de brand moesten de bewoners van het flatgebouw geëvacueerd worden en omdat de brand lastig te bestrijden was en zich maar uitbreidde tussen de muren werd er opgeschaald naar GRIP 2.

Dit betekend dat de brandweer in omliggende regio’s moeten assisteren bij de brand. De bewoners zijn opgevangen, het is onbekend wanneer zij hun huizen weer in mogen. Tot zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De brand is echter nog steeds brandende.

Omdat de brandweer ter plekke de brand niet kan blussen omdat deze tussen de spouwmuren zit heeft de brandweer van Waddinxveen besloten om de Gezamenlijke brandweer van Rotterdam te laten komen.

Kazerne Leemkuil van Hoogvliet werd om 23:00 opgeroepen voor een zogenaamde  ‘COBRA’ inzet. Deze kazerne beschikt over een ‘COBRA’ systeem, met dit blussysteem kan de brandweer met een druk van ruim 300 Bar door onder andere muren heen spuiten.

Zo kan de brandweer de brand in de flat onder controle krijgen. Wanneer de brandweer het sein brandmeester geeft is nog onduidelijk.

Related Articles

Man aangehouden na vechtpartij, persfotograaf belaagd Ambachtstraat Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen a/d IJssel - Vrijdagavond 22 januari heeft de politie een man aangehouden na een...

Politie onderzoekt schietpartij Constantijn Huygensstraat Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Bij een schietpartij in een woning aan de Constantijn Huygensstraat in...

Dertien bekeuringen tijdens verkeerscontrole Capelseweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Ondanks alle coronamaatregelen houdt de politie ook nog toezicht op...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,206FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg