Gezamenlijke brandweer van Rotterdam assisteert bij brand in flatgebouw Waddinxveen

Date:

Deel bericht:

WADDINXVEEN – In Waddinxveen woedt al sinds half drie vanmiddag een brand in een flatgebouw aan de Juliana van Stolberglaan, de brandweer rukte toen met spoed uit.

- Advertisement -

Ter plaatse bleek de brand in een spouwmuur te woeden en breidde zich langzaam uit naar de boven etages. De brandweer schaalde op naar middelbrand en lieten meerdere eenheden ter plaatse komen.

Door de brand moesten de bewoners van het flatgebouw geëvacueerd worden en omdat de brand lastig te bestrijden was en zich maar uitbreidde tussen de muren werd er opgeschaald naar GRIP 2.

Dit betekend dat de brandweer in omliggende regio’s moeten assisteren bij de brand. De bewoners zijn opgevangen, het is onbekend wanneer zij hun huizen weer in mogen. Tot zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De brand is echter nog steeds brandende.

Omdat de brandweer ter plekke de brand niet kan blussen omdat deze tussen de spouwmuren zit heeft de brandweer van Waddinxveen besloten om de Gezamenlijke brandweer van Rotterdam te laten komen.

Kazerne Leemkuil van Hoogvliet werd om 23:00 opgeroepen voor een zogenaamde  ‘COBRA’ inzet. Deze kazerne beschikt over een ‘COBRA’ systeem, met dit blussysteem kan de brandweer met een druk van ruim 300 Bar door onder andere muren heen spuiten.

Zo kan de brandweer de brand in de flat onder controle krijgen. Wanneer de brandweer het sein brandmeester geeft is nog onduidelijk.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....