dinsdag, januari 19, 2021

Grote brand in kantine Rotterdamse korfbal vereniging

ROTTERDAM – Bij de korfbalvereniging WION dat speelt aan de Max Planckplaats in Rotterdam-Ommoord heeft dinsdagavond een grote brand gewoed.

Rond half tien ging de brandweer zonder spoed op onderzoek uit, Al snel werd duidelijk dat er echt brand was. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er mensen in het clubgebouw aanwezig. Deze raakte niet gewond, ze konden tijdig de brandende kantine verlaten.

De brand die begon in een elektriciteitskast sloeg al snel over naar het sportcomplex zelf. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij.

In verband met deze rookontwikkeling werd De President Rooseveltweg een tijd afgesloten. Het duurde even voordat de brandweer echt kon beginnen met blussen. Ze moesten namelijk wachten op Eneco die de stroom van het pand moest halen.

De brandweer Vlaardingen is ook ingezet bij de brand. Deze kazerne beschikt over een speciale container waar veel extra lichtmasten in zitten. Deze container wordt niet vaak ingezet. De brandweer schaalde uiteindelijk op naar zeer grote brand en GRIP 1.

Even na middenacht kon het sein brandmeester worden gegeven en werd het incident langzaam afgeschaald.   De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen. De schade die door de brand is aangericht, is enorm.

Foto’s : Dylan Tolhuisen

 

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg