vrijdag, januari 22, 2021

Grote kernongeval oefening Zeeland

ZEELAND – In Zeeland word vandaag en morgen rond Borsele een grote oefening gehouden, de zogenaamde “Indian Summer” draait om een kernongeval van nationale schaal. Hulpdiensten, kerndeskundige , bestuurders en ook België helpt hierbij.

Het scenario is inmiddels opgeschaald naar GRIP 4, dit is het hoogste incidenten opschaling. De bedoeling van de oefening is dat er geleerd word wanneer en welke beslissingen er worden uitgevoerd door de ministeries en betrokken diensten.

Ook word er geoefend hoe zij met de  dilemma’s moeten omgaan, ook is het belangrijk hoe de betrokken diensten informatie uitgeven aan het publiek en de media. Het publiek zal rond de kerncentrale van Borsele  meerdere meetploegen van de brandweer en defensie rond zien rijden.

Related Articles

Traumahelikopter geland voor medische noodsituatie in Nieuwerkerk aan den IJssel

0
Nieuwerkerk aan den IJssel - Het Mobiel Medisch Team is vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur ter...
ornament bruiloftstaart

Hoffelijk gebaar bruidegom leidt tot inname rijbewijs

0
Rotterdam - De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een net getrouwde man. De bruidegom...

Straatrace op Weena eindigt in brokken

0
Rotterdam - Donderdagavond vond rond 21.15 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's op de...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,206FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg