Waarschuwingen voor EXTREME koude winter

Date:

Share post:

- Advertisement -

NEDERLAND – Eerder deze maand werd al door Britse Meteorologen en Meteoconsult gewaarschuwd voor een extreem koude winter. Nu word dit bericht door meerdere weerbureaus bevestigd. 

De eerste weken van November zou het rustig en kalm weer worden, maar halve wegen November zou de extreme kou ons land moeten bereiken. Deze kou zou 3 maanden lang aanhouden.

Zowel Duitse, Poolse, Britse en Amerikaanse Meteorologische diensten zijn het eens over de berekeningen. Het duitse Donnerwetter spreekt over een ‘horrorwinter’,  Britse bureaus waarschuwen nu al voor wat zij noemen de ‘winter des doods’.

December zou afwisselend lopen, koude dagen maar ook wat warme dagen. Maar over het algemeen te koud, de kans op een witte kerst bedraagt in Nederland momenteel 40%. Januari zou extreem koud worden, zo moeten wij overdag rekening houden met temperaturen van ruim -15 graden. ’s Nachts zou dit makkelijk kunnen dalen naar de -25 graden ! .

Dit zijn de algemene temperaturen, de gevoelstemperatuur zou nog kouder zijn door de wind die er komt te staan. Hier kunnen wij ook extreem veel sneeuw verwachten. Februari zou kouder verlopen dan normaal maar niet extreem kouder, ook hier moeten wij rekening houden met de nodige sneeuw.

In het land worden voorbereidingen getroffen. De ROTEB van de gemeente Rotterdam heeft laten weten dat zij alleen al heeft 8 miljoen kilo extra strooizout hebben ingeslagen. Kortom, volgens vele Meteorologen moeten wij ons op maken voor een ongekende koude winter.Net zoals vele andere landen in Europa zal het extreem koud worden, veel overlast word nu al voorspeld.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd