Update : Asbest vrijgekomen Fruitlaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Woensdagavond is er groot alarm geslagen aan de Fruitlaan in Rotterdam. Een bedrijf wat zich bezig hield met werkzaamheden van de portieken van de woningen ontdekte asbest. De hulpdiensten hadden besloten om de portieken af te sluiten en de bewoners binnen te laten blijven.
Het zou gaan om 75 woningen en 9 portieken. Asbestsaneerders hebben meetapparatuur bij elk portiek neergelegd , deze moeten 6uur staan om een goede meting te geven.

De asbest kwam vrij toen tijdens werkzaamheden in een van de portieken een asbesthoudende plaat werd verwijderd. Vermoedelijk is er vezels vrijgekomen.Om deze reden zijn de deuren dicht geplakt om te voorkomen dat enige vezels van het kankerverwekkende stof nog naar binnen kan.

- Advertisement -

De bewoners zijn niet verplicht om binnen te blijven en mogen naar binnen en buiten. Eerder was dit anders, wel moeten de bewoners mondkapjes om doen en sloffen aantrekken. Deze kunnen ze bij de hulpdiensten verkrijgen. De portieken worden op de nacht van woensdag naar donderdag schoongemaakt.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd