Poging tot brandstichting met vuurwerk Spijkenisse

Date:

Share post:

- Advertisement -

SPIJKENISSE – De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) van Defensie is vanmorgen ingezet in de Gildenwijk in Spijkenisse, dit gebeurde aan de Kleermaker. Een vrouw zag dat er iets in haar auto werd gegooid en belde de politie. Het voorwerp was door de autoruit gegooid en kwam in de auto terrecht. Een agent is polshoogte gaan nemen en zag iets in de auto liggen wat op een vuurwerkbom leek.

Hierop is het EOD ingeschakeld, ook de overige hulpdiensten stonden paraat. De parkeerplaats waar de auto stond was voor een tijd ruim afgezet. Medewerkers van het EOD hebben meerdere röngenfoto’s gemaakt om het explosief beter te bekijken. De bewoners rondom de parkeerplaats moesten uit voorzorg naar binnen en ramen en deuren gesloten houden.

Uit eindelijk bleek het niet om een vuurwerkbom te gaan en was er geen explosiegevaar. Het bleek te gaan om een zelf gemaakte bundel van meerdere stukken vuurwerk.  De EOD heeft de stukken vuurwerk meegenomen voor onderzoek, ook is de auto weggesleept door de EOD voor verder onderzoek. Mogelijk was de bedoeling brandstichting

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd