Chloorontsnapping na blikseminslag Akzo Nobel Botlek

Date:

Deel bericht:

BOTLEK ROTTERDAM – Op het bedrijventerrein ”Botlek” in Rotterdam heeft een blikseminslag vanmiddag voor een stroomstoring gezorgd. Daardoor zijn bij het bedrijf Akzo Nobel uit voorzorg direct enkele processen stilgelegd.Een gevolg daarvan was een chloor ontsnapping, waardoor twee werknemers onwel werden. Zij worden verzorgd. Hulpdiensten schaalden op naar Grip1. Tijdens het incident is de welplaatweg, waaraan het bedrijf is gevestigd, volledig afgesloten geweest maar is inmiddels wel geopend.

- Advertisement -

Uit metingen van de brandweer en van de DCMR is gebleken dat de chloor-lekkage beperkt is gebleven tot het bedrijventerrein. Rond 16:15u is het scenario Grip1 ingetrokken.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd