dinsdag, januari 19, 2021

Uitslaande brand in flat aan de Horsweg in Hoogvliet

HOOGVLIET – Vanavond even voor 20:00 ontstond er brand in een woning aan de Horsweg, een automobilist spotte de brand en belde direct het alarmnummer. De brand begon zich al snel uit te breiden.

Voordat de brandweer ter plaatse was werd er opgeschaald naar middelbrand, mede omdat de brand uitslaand was en omdat het onbekend was of er nog iemand zich in het pand bevond.

Toen de eerste brandweerwagen aankwam rolde deze direct de slangen uit en stelden de brandweermannen zich op aan de voorkant van de woning om deze te betreden. De hitte van de brand was zo intens dat het COBRA-systeem van de brandweer werd opgeroepen om de brand van buitenaf te bestrijden. Vanaf de achterkant van het pand werd er een ‘blusdeken’ gecreëerd om de hitte tegen te gaan. De brandweermannen aan de voorkant gingen de woning in en bestreden vanaf daar de brand. Het opgeroepen COBRA-systeem hoefde geen werk te verrichten.

Achteraf bleek dat er geen personen zich in het pand bevonden, de brandweer controleerde de overige woningen op brandhaarden, deze zijn niet aangetroffen. Na het ventileren van het pand kon het sein brandmeester gegeven worden. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Wel heeft de woning fikse schade opgelopen. De bewoner van het pand zal worden ingelicht.

Foto’s : Robin Veerman / VRR112

Related Articles

Bedrijfspand beschoten Abram van Stolkweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een bedrijfspand aan de Abram van Stolkweg is afgelopen nacht tussen half 3...

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg