Beloning voor tips moord Ellemeethof

Date:

Deel bericht:

HOOGVLIET – De politie heeft nieuwe informatie in het onderzoek naar de schietpartij aan de Ellemeethof in april 2011. De achtergrond van de schietpartij, waarbij de 32-jarige Jürgen Bahadoer uit Hoogvliet om het leven kwam, zou gelegen zijn in de wapenhandel. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij is dan ook weer in volle gang. De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van € 15.000,- voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachte(n) van dit misdrijf.

- Advertisement -

De schietpartij vond plaats op Goede Vrijdag 22 april 2011 omstreeks 21.00 uur. De 32-jarige Jürgen Bahadoer (zie foto) stond met twee vrienden bij een auto toen twee nog onbekende mannen het slachtoffer neerschoten. Jürgen raakte zeer ernstig gewond en overleed diezelfde avond in het ziekenhuis.

Jürgen, ook wel bekend als Jorgoe, Djoggo, Suri en Casa, had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij kwam regelmatig bij zijn moeder en broers, die in de wijk Hoogvliet wonen. Ook ontmoette hij regelmatig bekenden rond het plein aan de Oude Wal en op het plein tussen de Bahreinstraat en de Abadanstraat in Hoogvliet.

Het onderzoek
Direct na het schietincident werd een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart. Uitgebreid onderzoek leidde tot de aanhouding van vier Rotterdammers in de leeftijd van 21 tot en met 36 jaar oud. Zij zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. Alle vier zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Maandenlang intensief onderzoek en media-aandacht in onder andere het tv-programma Opsporing Verzocht, leverden veel tips op maar hebben nog niet geleid tot de oplossing van de zaak.

Nieuwe informatie
Recent is er nieuwe informatie in het onderzoek naar voren gekomen. De mogelijke oorzaak voor de schietpartij zou liggen in de vuurwapenhandel. Het rechercheteam loopt deze onderzoeksrichting uit.

Beloning
De hoofdofficier van justitie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachte(n) van dit misdrijf.

Signalement
Getuigen hebben een signalement van de schutters gegeven.
Dader 1
Een negroïde man van ongeveer 20 jaar oud. De man is 1.80 à 1.90 meter lang en heeft een normaal tot slank postuur. Hij droeg die dag zijn haar met een rastanetje, had een zwarte ¾ jas aan met bontkraag en een spijkerbroek. Getuigen zeiden dat hij opvallend warm gekleed was voor de temperatuur van die dag.
Dader 2
Het gaat hier eveneens om een negroïde man van ongeveer 20 jaar oud. De man is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en heeft een normaal tot slank postuur. Hij heeft kort gemillimeterd haar en droeg die dag een lichtkleurig trainingspak met een donkere band op de borst.

De mannen spraken onderling Papiamento.

Aandacht in de media
Dinsdag 10 januari besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan de zaak (Nederland 1, 21.30 uur). Daarnaast plaatst de politie vanaf 10 januari borden met een getuigenoproep nabij metrostation Slinge en op het plein aan de Oudewal in Hoogvliet, de ‘chillplek’ waar Jürgen met regelmaat kwam. Bewoners in de omgeving van de Ellemeethof en in Hoogvliet ontvangen een flyer.

Getuigenoproep
Alle informatie met betrekking tot dit misdrijf is welkom. Het rechercheteam wat aan deze zaak werkt, is bereikbaar via het telefoonnummer 0900- 8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-43256013.

Bron : dichtbij.nl
Foto’s ©vrr112.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....