UPDATE : Grote stroomstoring treft Rotterdam

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Sinds vanmiddag 15:32 zit een groot deel van Rotterdam-Noord en Capelle zonder stroom. Dit waren de  postcodes 3045 / 3051 / 3052 / 3053 / 3065 / 3066 en 2909. Inmiddels hebben vele weer stroom,  naar schatting zitten er nog 8000 huishoudens zonder stroom. Ook het SFG ( Sint Franciscus Gasthuis ) zat zonder stroom, hier is overschakeld naar noodstroom. Meerdere zorginstellingen zaten ook zonder stroom.

- Advertisement -

De brandweer had haar handen vol aan mensen die vast zaten in de lift, ook gingen er vele brandalarmen spontaan af. Ook de RET had last van de storing, zo was er geen verlichting op de stations en deden de slagbomen van de trams en metro’s het niet. RET heeft laten weten dat zij geen grote problemen meer ondervinden. De politie heeft veel een lange tijd meer man op straat gezet om mogelijke misdrijven te voorkomen.

Volgens Netbeheerder Stedin ontstond de stroomstoring door een zogenoemde spanningsdip. Er gaat dan heel kort te veel spanning door het net. Door de spanningsdip is er ergens in het net kortsluiting ontstaan.

In het getroffen gebied wat nog geen stroom heeft is het mogelijk dat het alarmnummer 112 niet bereikbaar is. Op het politiebureau op de Frederick Hendrikstraat en bij de brandweerkazerne Frobenstraat staan hulpverleners voor u klaar ! Mocht het echt noodzakelijk zijn dat u het alarmnummer kunt bereiken, blijf proberen of probeer het bij uw buren.

Fotograaf : Dylan Tolhuisen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....