Stroomstoring Rotterdam grotendeels opgelost

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Vanmiddag werd Rotterdam getroffen door een stroomstoring, delen van Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam zaten zonder stroom. De stroomstoring ontstond even na half 3, 50.000 klanten zaten zonder stroom. Stedin heeft laten weten dat inmiddels 40.000 mensen weer stroom hebben.

- Advertisement -

De storing is veroorzaakt door een defect in een transformatorhuisje bij het Marconiplein. Hoe lang de storing nog gaat duren is onbekend. In Vlaardingen zitten de Vettenoordse Polder, Holy, Westwijk en het gebied achter de Westhavenkade van het centrum tot aan de rivier zonder stroom. Ook het Deltahotel, de Prinses Julianabrug, de spoorbrug, gemalen en een aantal verkeerslichten hebben geen elektriciteit.

Het Erasmus Medisch Centrum en Rotterdam The Hague Airport zijn overgeschakeld op een noodstroomvoorziening. Het ziekenhuispersoneel zegt dat de behandelingen gewoon doorgaan, alleen sommige bijgebouwen zitten in het donker. Ook is De Hogeschool Rotterdam is ontruimt, vanmiddag werden daar tentamens gehouden deze zijn door de stroomstoring niet doorgegaan. Ook andere organisaties hebben hun gebouw ontruimd, zoals de Marconitoren en het Schiedamse gemeentehuis.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond geeft bewoners het advies ramen en deuren gesloten te houden, om de warmte binnen te houden. Ook had het openbaarvervoer last van de storing, zo konden trams niet verder en werkte de metrolijnen niet. Er rijden extra bussen om de reizigers op de plek van bestemming te brengen. Het metroverkeer rijdt ondertussen wel maar zeer onregelmatig. De NS heeft ook problemen door de storing. Tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal rijden er minder treinen, daardoor is er een vertraging tot een uur.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond verwacht een zeer drukke en chaotische avondspits, dit vanwege velen stoplichten die op kruisingen niet werken. De politie en verkeersregelaars zijn ingezet om het verkeer te regelen waar mogelijk is.

De regio heeft de laatste tijd veel last van stroomstoringen, zo waren er op 15 en 22 januari meerdere grootschalige stroomstoringen in de regio.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man overleden schietpartij Wiekslag Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond 3 januari is een man overleden na een schietpartij in de Wiekslag....

Capelse berger redder in nood A29 Heinenoordtunnel

Heinenoord - Een waakse berger van Roos Autoberging uit Capelle aan den IJssel heeft zondagavond hulpverlenend opgetreden. Op...

Alerte wijkagenten treffen kelderbox vol met gestolen scooters en fietsen Capelle/Rotterdam

Capelle aan den IJssel - Alerte wijkagenten hebben donderdag 3 november twee verdachten aangehouden die ervan weden verdachte...

Explosies en enorme vlammenzee bij zeer grote brand Pallethandel Galvanistraat Zoetermeer

Zoetermeer - Bij een Pallethandel aan de Galvanistraat is vannacht omstreeks 02.45 is een zeer grote brand uitgebroken....